Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon poraza od Zagreba

Danijel Jusup dobio nogu, Tihomir Bujan novi trener Zadra

Danijel Jusup
Arhiva VL
12.01.2011.
u 12:11

Nakon lošeg izdanja protiv Zagreba i teške situacije Upravni odbor KK Zadar odlučio se zahvaliti na dosadašnjoj suradnji treneru Danijelu Jusupu s kojim je ugovor sporazumno raskinut. Novi trener do kraja tekuće sezone bit će Tihomir Bujan

Novi pomoćni trener, uz Ivana Barančića, bit će Ante Matulović. Ovo je dio iz priopćenja kluba s Višnjika u kojem se dodaje i da su privedeni kraju i pregovori s Juricom Žužom koji bi ugovor s KK Zadar trebao potpisati tijekom današnjeg, najkasnije sutrašnjeg dana.

Novi trener i pojačanje pod koševima u zadarskim okolnostima, a pogotovo nakon preksinoćnjeg domaćeg poraza od Zagreba, znači pokušaj da se spasi što se spasiti može, odnosno pokušaj da se ne izgubi mjesto u NLB ligi.

Trener je isti onaj koji je prebačen u drugu Zadrovu momčad prije gotovo godinu dana, i to nakon uvjerljive pobjede nad ekipom trenera koji ga je potom i zamijenio - Danijela Jusupa.

Tiho Bujan je, naime, tu utakmicu vodio samostalno zbog smjene Zmage Sagadina, no ubrzo je doveden Jupe. Sada je Jupu zamijenio Tiho.

- Ja sam zaposlenik kluba i nakon što mi je priopćena odluka da preuzimam prvu momčad, ja sam je prihvatio. Nemamo puno vremena i činjenica jest da nam neće biti lako. No, nešto se mora napraviti jer se protiv Zagreba vidjelo da su igrači i psihički potonuli. Sada nam slijedi jako težak raspored. Prvo idemo Dubravi, potom u NLB-u idemo Nymburku, pa nam slijedi Eurochallenge, pa onda i vrlo značajna utakmica protiv Crvene Zvezde. Ustvari, svaka će biti iznimno značajna - izreferirao je Tihomir Bujan koji će premijeru imati protiv Dubrave u Kupu vjerojatno bez ijednog treninga s igračima.

No, da će itekako s njima morati porazgovarati, jasno je svima koji su gledali nemoć protiv Zagreba. No isto tako je jasno i da Bujan neće moći sve sam. Igrači, kako je to apostrofirao i bivši trener Jusup, nisu plaćeni, pa ako uprava ne nađe novac, teško je očekivati puno bolje. No, neki bi rekli ni da gore ne može...

Komentara 1

JA
jadre
13:26 12.01.2011.

BRZOJA: Publika će nas nositi... Dubrava je na nogama. U četvrtak dolazi Zadar u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Nakon nešto manje od tri godine u Dubravi opet gostuju zadrani koji dolaze kao favoriti da izbore nastup na završnom Final Fourr turniru. Dubravaši bez rezultatskog imperativa napominju da je prvenstvo puno važnije, ali ako se otvori mogućnost iznenađenja objeručke će prihvatiti. Jedan od onih koji je dao veliki udio u posljednjim pobjedama Dubrave je svakako zlatni kadet Mislav Brzoja, koji je ušao u povijest kao najmlađi član seniorske momčadi (debitirao prošle sezone..). Njegove odlične igre podigle su raspoloženje u Dubravi, koja je u posljednjih pet, dobila četiri utakmice. O svojim igrama u dosadašnjem dijelu sezone kaže... Jako sam zadovoljan svojom igrom. U dobroj sam formi, a trener mi je dao prigodu da pokažem što znam. Ja i Stipe Čubrić smo dobili priliku i pokazali da možemo igrati i na taj način se igrački razvijati. Imamo odličnu kemiju u momčadi, a stariji igrači motiviraju nas mlađe da igramo što bolje. Zadar je veliki izazov za Dubravu... Bez obzira na priče o njihovom dolasku/nedolasku u najjačem sastavu, mislim da će oni biti kompletni. Ta utakmica je za nas veliki izazov. Bit će puna dvorana, a publika će nas nositi. Naša šansa je u prvom poluvremenu kada bi trebali pokazati našu prepoznatljivu domaću igru i na taj način otežati Zadru put prema pobjedi. Oni su favoriti, a mi će mo nastojati odigrati što bolje. Pozivam publiku da nas podrži, a mi će mo se truditi da ih ne razočaramo. Već u subotu Lavovi gostuju kod Borika u Zadru... Teška utakmica za nas. Mislim da su utakmice kod kuće nama puno važnije, a u gostima će mo nastojat dobrom igrom negdje iznenaditi kao što je bilo u Trogiru i Zaboku... Tako zbori nova mlada zvijezda Dubrave, koja uz Stipu Čubrića, Darija Šarića i trenutno ozlijeđenog Mateja Buovca čini kvartet sjajnih juniora koji maksimalno koriste svaku minutu u A 1 ligi. Ne sumnjamo da će i u nastavku sezone pokazati svoj potencijal na veselje navijača Dubrave i ljubitelja košarke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije