Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parovi četvrtfinala LP

Modrić i Kovačić s Realom na Wolfsburg, Raketa s Barcom protiv Atletica

Modrić
Foto: Reuters
1/6
18.03.2016.
u 12:14

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvratni susreti su 12. i 13. travnja.

Ždrijeb parova četvrtfinala nogometne Lige prvaka održan je danas u podne u Nyonu. Plasman među osam najboljih izborili su Real Madrid, Barcelona, Bayern, Atletico Madrid, Manchester City, PSG, Wolfsburg i Benfica.

Španjolci imaju tri predstavnika, Nijemci dva, a po jednog Englezi, Francuzi i Portugalci.

Od hrvatskih igrača nastup u četvrtfinalu izborili su Luka Modrić i Mateo Kovačić s Realom te Ivan Rakitić s Barcelonom.

Parovi četvrtfinala Lige prvaka 2015./16.:

Wolfsburg - Real Madrid

Bayern - Benfica

Barcelona - Atletico Madrid

PSG - Manchester City

Ovo će biti prvi okršaj Reala i Wolfsburga koji se nikada nisu sreli ni u jednom europskom natjecanju.

Četvrtfinale nudi i okršaj dviju vodećih momčadi španjolskog prvenstva. Barcelona i Atletico igrali su i u četvrtfinalu u sezoni 2013./14. kada je momčad Diega Simeonea prošla dalje nakon 1:0 na Vicente Calderonu i 1:1 na Nou Campu. Lionel Messi koji je zabio 25 golova u 27 utakmica protiv Madriđana bi će naravno najveći adut Barce.

Bayern dočekuje prvoplasiranu momčad portugalskog prvenstva Benficu, a francuski prvak PSG borit će se s debitantom u četvrtfinalu Lige prvaka Manchester Cityjem.      

U ovoj fazi ždrijeba nema pravila i svatko je mogao igrati protiv svakoga, pa je tako bio moguć obračun Reala i Barcelone, ali i, primjerice, Wolfsburga i Benfice.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvratni susreti su 12. i 13. travnja. Prvonevedene momčadi bit će domaćini u prvim susretima.

Ove godine finale LP-a igra se na San Siru u Milanu 28. svibnja.

>>Mandžukić nije oduševio Allegrija, a ni Guardiolu: Bilo nam je lakše kad je zaigrao

>>Kviz o Ligi prvaka: Tko je zadnji zabio više od Ronalda i Messija? A koji je branič bio prvi strijelac LP?

 

Komentara 5

KR
kruti4
12:56 18.03.2016.

ja sam mislil da 'raketa' igra za nekog u 'republici srpskoj' pa da ne konkurira za barcu. .

Avatar Germanicus I
Germanicus I
13:45 18.03.2016.

Bayern kao i uvijek izvukao najtežeg protivnika!Guardiola će onda moći docirati o snazi njemačkog nogometa kao što je rekao nakon utakmice protiv Juventusa kako je uvijek iznova zadivljen kako su mentalno jaki njemački nogometaši!!!!!!!!!!!!!pazi to kaže lik i ostade živ izgleda ne shvaćajući da su mu u ekipi igrala SAMO 4 Nijemca!Gurdiola je jedan običan šarlatan koji je do sada imao sreću radeći s vrhunskim nogometašima....htio bih ga vidjeti da primjerice preuzme Anderlecht ili slične ekipe pa da onda laprda o nogometu!

GU
General_U
14:55 18.03.2016.

real i bayern imaju malo lakše protivnike nadam se da će benfica namučiti bayern isto kao juve i da će imati više sreće i proći dalje jer ono seru...guardiole poslije utakmice je stvarno jadno. nije ih bilo sedamdeset minuta nigdje šu...mu se stisnuo i uz pogreške i malo sreće prođe dalje pa onda pametovanje smr.. a ne sportaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije