Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Danas točno u podne zagrebački okršaj vukova i zmajčeka

Cibona
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
29.12.2019.
u 11:44

Cibona i Cedevita Olimpija više ne stanuju u istom gradu, ali ni u istoj državi jer se Cedevita kakvu poznajemo odselila u Ljubljanu

Ono što je donedavno bio veliki gradski ali i veliki hrvatski derbi od ove jeseni je samo hrvatsko-slovenski okršaj.

Cibona i Cedevita Olimpija više ne stanuju u istom gradu, ali ni u istoj državi jer se Cedevita kakvu poznajemo odselila u Ljubljanu. Doduše, Zagreb i nadalje ima Cedevitu, ali s dodatkom u imenu Junior, a riječ je o simpatičnom drugoligašu koji vukovima zasad nije konkurentan.

No zato su im u ABA ligi konkurentni ljubljanski “zmajčeki”, kako cedevitaše na službenim stranicama regionalne lige oslovljavaju novinari koji najavljuju ovaj derbi.

A on će se igrati danas točno u podne, a tko god da je izabrao taj termin zaslužuje negativnu ocjenu iz izrade sportskog rasporeda. Jer, istovremeno se održava ponajveća godišnja svetkovina hrvatskog sporta, a to je izbor sportaša godine Sportskih novosti koji će se moći gledati i u TV prijenosu (HTV 2).

U ovakvoj ligi svaki je bod važan

Inače, u ljubljanskom dvoboju ovih sastava slavili su domaćini (79:70) pri čemu je prednjačio Codi Miller-McIntyre (24 koša, 6 asista), igrač za kojeg se zanimao i hrvatski izbornik Veljko Mršić sve do vrlo hrabre odluke čelnika Hrvatskog košarkaškog saveza da hrvatskoj reprezentaciji ne treba američki razigravač.

– Ova utakmica za nas je jako važna se samo zato što želimo izboriti desetu novu pobjedu nego i zato što s Budućnosti i Partizanom dijelimo vrh lige i ne želimo izgubiti korak. Cibona je dobra momčad i oni će igrati vrlo motivirano, a mi ne smijemo iz ruku ispustiti visoko vodstvo kao što se dogodilo u našem prvom susretu – kazao je Miller-McIntyre, a na njega se nadovezao bivši trener cibosa Slaven Rimac, danas strateg ljubljanske momčadi:

– Svaka utakmica jako je važna, a posebno to važi za momčadi koje se bore za ostanak u ABA ligi. Cibona je trenutačno u stanju koje još nije opasno, no i za njih je svaka utakmica silno važna. I zato očekujem za nas važnu utakmicu.

Badžim im je bio tehnološki višak

Sličnim rječnikom zbori i Cibonin trener Ivan Velić koji se nalazi na jednako skliskom terenu kao i Rimac. Naime, dok su Rimcu zadaće biti u vrhu ABA lige i, sad kad je Primorska slaba, osvojiti slovenske trofeje, Velić pod svaku cijenu mora ostati u ABA ligi, a neosvajanje naslova prvaka Hrvatske, sad kada nema proračunski nadmoćnije Cedevite, sigurno bi mu se vodilo kao minus.

– Dolazi nam momčad koja ima velike ambicije u regionalnoj ligi i koja ima puno igrača koji su igrali euroligašku košarku. Mi pak imamo dosta zdravstvenih problema, nekolicina igrača nam je načeta ozljedama, no to nas neće spriječiti da pokušamo pobijediti – kazao je Velić koji u svojim redovima ima jednog silno motiviranog igrača, više nego što su ostali.

A to je Roko Badžim, 22-godišnjeg Šibenčanina koji je dvije godine proveo u ljubljanskom klubu, dok se zvao samo Olimpija, i koji, po procjeni stručnog stožera, nije bio dovoljno dobar za klub nastao ljubljansko-zagrebačkom fuzijom.

– Mi igramo kod kuće i tu se ne bojimo nikoga i svakako ćemo se “potući” za pobjedu – najavljuje Badžim. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije