Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAVO

Dan za povijest! Hrvatska ima najboljeg tenisača svijeta

Mate Pavić
Foto: Reuters
1/5
18.05.2018.
u 16:16

Najbolji plasman dosad bio je drugo mjesto Gorana Ivaniševića.

Mate Pavić u ponedjeljak će službeno biti prvi tenisač svijeta u paru.

Do tog uspjeha hrvatski tenisač stiže nakon poraza Lukasza Kubota i Marcela Mela u četvrtfinalu Rimu od Juan-Sebastiana Cabala i Roberta Faraha sa 3:6, 5:7 nakon sat i 31 minute igre.

Pavić će u ponedjeljak tako na ljestvici preskočiti Kubota i Mela te preuzeti prvo mjesto ljestvice, iako je i on zaustavljen u četvrtfinalu Rima. Od njega i Oliver Maracha bolja je bila urugvajsko - španjolska kombinacija Pablo Cuevas i Marcel Granollers-Pujol sa 6:3, 7:6 (4).

Pavić će postati najmlađi svjetski 'broj 1' u konkurenciji parova u posljednje 22 godine, od veljače 1996. godine, kad se do vrha popeo Australac Todd Woodbridge, koji je tada imao 24 godine i 10 mjeseci. Splićanin će 4. srpnja proslaviti 25. rođendan.

Postat će tako i prvi Hrvat na vrhu ATP ljestvice. Najbolji plasman dosad bio je drugo mjesto Gorana Ivaniševića.

Pogledajte i galeriju: Prekrasna tenisačica razgolitila se pred kamerama, a onda je dobila poruku od oca

Mate Pavić
1/17
Ključne riječi

Komentara 17

JU
juma
16:32 18.05.2018.

Parovi nisu ni blizu toliko znacajni i medijski i novcano praceni kao pojedinacna konkurencija. Zato to jeste lijep uspjeh, ali ga treba staviti u kontekst cinjenice da stotinjak najboljih tenisaca uopce ne igra ozbiljno parove.

MR
MrkiMedo
16:33 18.05.2018.

Tko ga šiša! Kad ne želi igrati za Hrvatsku! Onda mi je sasvim svejedno.

DU
Deleted user
16:24 18.05.2018.

lol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije