Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE ŽELIO O ŠIMUNIĆU

Kovač ostao bez glasa: Ja sam u sobu došao u pola četiri

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
20.11.2013.
u 14:40

– Ova ekipa ima velik potencijal. Imamo dosta mladih igrača, imamo tri igrača koji su 34. ili 35. godini, a sve ostalo je mlađe. Budu li svi zdravi, sigurno ćemo biti kvalitetniji. Ali sve dolazi radom – rekao je Kovač.

Dan nakon velike pobjede protiv Islanda i osiguranog plasmana na Svjetsko prvenstvo konferenciju za medije održao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

– Svima bih se htio ispričati zbog kašnjenja, pala je kiša i odmah je teže doći onamo kamo trebate. Vidite da imam problema s grlom. Svi smo radosni, sretni, jer smo uspjeli ono što smo priželjkivali i na koncu, što reći nego idemo prirediti sve u sljedećih pola godine da i u Brazilu bude sve lijepo – počeo je Niko, koji je već u prvoj utakmici na Maksimiru zavrijedio skandiranje navijača.

– Lijepo je kad publika skandira tvoje ime. U početku nisam znao da meni skandiraju. Ali nisam u prvom planu ja nego igrači i stožer jer u posljednjih pet tjedana nije bilo dana kada se nismo čuli. Svima njima velika hvala jer bez njih ne bismo uspjeli.

– Dečki su napravili sve ono što smo se dogovorili prije utakmice. Ono što sam govorio prije Islanda, da nam fali impuls, to se dogodilo. Svi znamo da ovi dečki znaju igrati, a jučer su oni ostavili srce i dušu na terenu i rezultat nije mogao izostati – rekao je Niko te se osvrnuo na slavlje:

Grlo nije izdržalo

– Slavili smo svi. Uvjeren sam da su svi slavili. Ja sam završio oko pola četiri u sobi i baš se nisam naspavao.

– Sigurno je da je ovo puno teža funkcija nego na terenu, jer nemaš tu moć da im na terenu kažeš što i kako. Ne znam ni čuju li me uopće na terenu, ali, evo, grlo nije izdržalo.

Niko se ne razbacuje izjavama i smatra da sve dolazi radom.

– Ova ekipa ima velik potencijal. Imamo dosta mladih igrača, imamo tri igrača koji su 34. ili 35. godini, a sve ostalo je mlađe. Budu li svi zdravi, sigurno ćemo biti kvalitetniji. Ali, ponavljam, sve dolazi radom.

– Sad imamo šest mjeseci da sve pripremimo, skeniramo igrače po klubovima i onda na najbolji mogući način pripremimo momčad za SP.

U trećem mjesecu slobodan je termin u kojem ćemo igrati prijateljsku utakmicu. Prema riječima izbornika, protivnik će biti momčad koja ne nastupa na SP-u.

– Znam da imamo termin u trećem mjesecu. Ne znam vrijedi li još pravilo da ne možemo igrati protiv momčadi koje su na SP-u, pa tek treba vidjeti s kim ćemo igrati. Tražimo protivnika koji nije na SP-u.

Ne želim o Šimuniću

O Šimunićevu potezu nije htio govoriti.

– O Šimuniću neću govoriti.

Mandžukić će zbog crvenog kartona vjerojatno propustiti najmanje jednu utakmicu na SP-u, ali Kovača to ne brine.

– Ja ću Mandžukića voditi na SP kakva god kazna bila. On će se priključiti poslije, ali Mandžo je jučer pokazao koliko nam je bitan.

O novcu koji će od HNS-a dobiti izbornik nije htio govoriti.

– U Njemačkoj se o novcu ne govori, hajdemo i mi tako – rekao je Kovač te se okrenuo reprezentaciji.

– Dečki su jučer pokazali zajedništvo, to nas je odlikovalo i prije, a nadam se da će tako biti i poslije jer se samo tako može postići uspjeh.

Kolege iz BiH zanimalo je mišljenje o susjedima.

– Meni je drago što je BiH uspjela i što je postigla takav uspjeh, ali ne bih htio s njima biti u skupini. Njihove šanse su kao i naše, dobre.

Danijel Pranjić nakon godinu i pol ponovno je zaigrao za reprezentaciju, a Niko kaže da nema pozicije na kojoj imamo problema.

– Mi ni na jednoj poziciji nismo imali problema. Naš lijevi bok pokazao je da ni to nije problem. Danijel Pranjić dvije je godine bio aut, a sad je pokazao da to nije bilo opravdano. Svi imaju mogućnost da se nametnu, ali ne kroz priču, nego na terenu.

I Livaja ga je nazvao

– Livaja me pokušao nazvati, ja sam mu se javio porukom jer nisam imao vremena, htio sam se koncentrirati na Island. Prihvatio sam njegovu ispriku.

Za kraj se izbornik okrenuo budućnosti.

– Očekujem da se ova Hrvatska stabilizira jer ne možemo nakon jedne utakmice odmah očekivati porast. Kroz stabilizaciju moramo doći do automatizacije. Bit će padova, ali tijekom dužeg perioda penjat ćemo se. Ono što smo jučer vidjeti, to je ono čemu težimo. Imali smo samo osam ili devet treninga i dvije utakmice, a nadam se da ćemo imati još više treninga i utakmica da se možemo usavršavati.

– Život je čudan, a i sport. Ja sam im pokušao prenijeti samopouzdanje. Najgore je kod sportaša kad se pojavi strah jer onda i najlakše stvari postaju najteže. Radili smo na tome da im damo sigurnost. Mi prvu i drugu utakmicu nismo griješili, a baš smo na tome radili – zaključio je izbornik.

>> Kakva godina! Dva izbornika, najgori niz, drama pa opet slavlje
>> Niko Kovač: Bog je nosio naš dres, neka ga nosi i dalje

Komentara 24

TI
Tinaiva
14:38 20.11.2013.

Eu Srbine ne razumiješ ti ništa. Sretni smo što ponovno dobro igraju i što je ona agonija pod Štimcem završila.

Avatar Ribnik4
Ribnik4
14:58 20.11.2013.

Srbima...... EUJanez yupix brkobrkic EU Srbin zendraf ....................... moja sućut. Znam da vam nije lako kad Hrvatska i BiH idu u Brazil, a vi ostajete doma.

IL
ilijann
14:56 20.11.2013.

Za dom spremni, za brazil spremit ćemo se... idemo po medalju...:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije