Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Damir Polić za Muslima

'Isto igramo 
i kad vodimo 
i kad gubimo

Petar Muslim
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
03.12.2015.
u 23:06

Uvijek je medalja uspjeh, samo žalim zbog finala u kojem smo bili pregaženi. Srbija je bolja, ali morali smo pružiti kvalitetniji otpor...

Vaterpolski velikan iz 70-ih godina prošlog stoljeća (s trojkom na kapici) Damir Polić, danas trener POŠK-a, praktički ima dvojicu najboljih. Dvojio je između Sandra Sukna i Petra Muslima, a u izboru je prevladao učinak u najvažnijim utakmicama sezone.

- Muslim je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije. Sve važne utakmice odigrao je dobro. Možda bi i Sukno mogao biti ispred njega, ali Muslim je bio konstantniji u odlučujućim utakmicama. U svakom slučaju, pravo je blago imati ih obojicu u reprezentaciji - kaže Polić.

Iza tog dvojca na Polićevu izboru najboljih prevladavaju iskusni igrači među koje je "upao" Luka Lončar.

- Sve su to pravi majstori, Josip Pavić je najbolji vratar na svijetu i suvišno je govoriti o njemu, Damir Burić je reprezentaciji donio iskustvo, koje je bilo prijeko potrebno, a Paulo Obradović je bager koji melje. Lončar nadolazi, bitan je temelj, a o ljevici Mare Jokovića ne treba ni govoriti - rekao je Polić.

Izabranici Ivice Tucaka stigli su ove godine do dva finala na velikim natjecanjima. Kako Polić ocjenjuje njihove nastupe?

- Dobro je reprezentacija igrala do finalne utakmice protiv Srbije. Žalim što se nismo pokušali oduprijeti nadmoći Srbije u finalu Svjetskog prvenstva. Morali bismo pripremiti neke kvalitetnije kombinacije, promjene u igri koje bi dovele do toga da ih malo zbunimo i tako im bolje pariramo. Bili smo siromašni u širini igre, na isti smo način igrali i kada smo vodili i kada smo gubili. Jednostavno, trebamo malo više riskirati. To su primjedbe, ali sitne. Uvijek je medalja uspjeh, samo žalim zbog tog finala u kojem smo bili pregaženi. Srbija je bolja, ali morali smo pružiti kvalitetniji otpor - kazao je Polić.

Njegov POŠK borit će se za ostanak u A1 regionalnoj vaterpolskoj ligi.

- Nadamo se da ćemo izboriti ostanak, iako to neće biti lako. Izjednačeni smo s momčadima sa dna tablice, puno će toga ovisiti o međusobnim dvobojima. Želimo pobjeđivati na svom bazenu u utakmicama protiv ravnopravnih rivala. Imamo mladu momčad koja puno radi, trenira, neki igrači bili su ozlijeđeni, ali vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone biti puno uspješniji - zaključio je Polić, istinski vaterpolski vuk, koji je najprije 20 godina igrao prvoligaški vaterpolo, a sada je već 17 godina učitelj novih naraštaja.

Polićevih sedam

1. Petar Muslim (Primorje) 7

2. Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco) 6

3. Josip Pavić (Mladost/Olympiakos) 5

4. Damir Burić (Primorje) 4

5. Paulo Obradović (Jug) 3

6. Luka Lončar (Mladost/Jug) 2

7. Maro Joković (Pro Recco/Jug) 1

Sutra najboljih sedam bira MARO BALIĆ.

>>'Dobar sam u šahu, ali stari me uvijek satre'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije