Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u veslanju

Damir Martin drugi u B finalu, izborio olimpijsku normu

Damir Martin
Foto: Privatna arhiva
01.09.2019.
u 13:33

Posljednjih 500 metara sam brojao svaki zaveslaj, nikad im kraja. Sretan sam što sam kvalificirao hrvatski samac za Olimpijske igre - kazao je Damir Martin

Nakon braće Sinković, koji su to učinili već ulaskom u finale dvojaca bez, i skifist Damir Martin izborio je olimpijsku vizu. Nakon što nije uspio ući u finale, Damšo je iskoristio svoju drugu priliku.

Učinio je to osvajanjem drugog mjesta u B finalu Svjetskog prvenstva što je u nedjelju završeno u Linzu. Osim njega, osmoplasiranog ukupno, olimpijsku normu izborili su još i Novozelađanin Manson (sedmi) i Talijan Martini (deveti).

Vodio je Hrvat sve do predkraj utrke kada ga je prestigao nevjerojatni Robert Manson. Vlasnik najbržeg vremena ikad izveslanog u skifu (neslužbenog svjetskog rekorda ) još na 1500 metara bio je četvrti i za našim veslačem zaostajao je pet sekundi, a onda je s nevjerojtnim finišem sve prestigao.

Damir je tako osvojio drugo mjesto, zaostavši 15 stotinki za pobjednikom, ali je prilično slavio svoj domet bez obzira što je ova utrka podsjećala na onu u Riju kada ga je u finišu, ali za sedam tisućinki, prestigao također jedan Novozelanđanin, danas umirovljeni Mahe Drysdale. 

No, Martin je bio prilično sretan i emotivan u ciljnoj ravnini što je pokazao i višestrukim ljubljenjem vjenčanog prstena. Zahvaljivao je tako supruzi Ivani na nesebičnoj podršci i u kriznim razdobljima njegove karijere. 

- Dobio sam lekciju u polufinalu, no najvažnije je učiti. Dobro sam startao nastojeći biti ispred Talijana jer sam znao da je jak. Posljednjih 500 metara sam brojao zaveslaje. Nikad im kraja. Tako sam sretan što sam kvalificirao hrvatski čamac za Tokio - kazao je Damir Martin.

 

Ključne riječi

Komentara 2

EJ
Eja
18:02 01.09.2019.

Velike čestitke Damiru koji je bio i ostao veliki sportaš! Poslije par godina lutanja sad je opet na pravom putu! BTW: Mahe Drysdale nije u mirovini, a nadamo se da i neće skoro biti - eno ga u osmercu Novog Zelanda kako se bori za odlazak u Tokio!

LI
liliZG
16:20 02.09.2019.

Bravoooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije