Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO ZA NOVU SEZONU

Damir Krznar potvrdio: Ponuda nema, a i ne planiraju se novi dolasci!

06.07.2021.
u 16:02

- Izuzetno je važno da toj utakmici pristupimo vrlo ozbiljno, naravno da je uloga favorita na našoj strani i nećemo je odbaciti,

Dinamo za novu sezonu ima novog sponzora, službeno ima i nove dresove, a ima i dosta novih igrača. U srijedu plavi imaju prvi ispit, dočekuju od 19 sati islandski Valur u Maksimiru kojem će nakon dugo vremena biti i nešto gledatelja (samo s COVID potvrdama može se kupiti ulaznica).

U novim dresovima, plavom i rezervnom žutom pozirali su Kristijan Jakić i Marko Tolić, dok će treća garnitura biti predstavljena naknadno. Nadaju se dečki da će i u njima biti jednako uspješni kao i prošle sezone u sad već starim garniturama dresova. Da bi bili uspješni, morali su odraditi dobre pripreme i već u srijedu pokazati da su doista dobro radili i da će opravdati ulogu velikog favorita protiv islandskog prvaka.

Službenih ponuda nema

– Pred nama je novi početak, ovog puta krećemo s Europom, s islandskim Valurom. Izuzetno je važno da toj utakmici pristupimo vrlo ozbiljno, naravno da je uloga favorita na našoj strani i nećemo je odbaciti, ali apeliramo na ozbiljnost u cijelom klubu, pa tako i kod igrača jer još nismo u pravoj natjecateljskoj formi, ovo je rani termin, ali vjerujemo da ovu prepreku možemo bezbolno proći – kazao je trener plavih Damir Krznar.

Dinamo je na pripremama odradio četiri utakmice i u sve četiri je pobijedio, koliko je zadovoljan odrađenim?

– Tijek priprema bio je vrlo dobar, pa i jako dobar. Neke automatizme u igri koje smo željeli smo usvojili. Ima još nekih stvari koje “šepaju” i koje ćemo i dalje pokušavati usavršiti. Nismo još homogeni, još nam nedostaju reprezentativci i, kad oni dođu, sigurno neće sve stvari kliknuti istog trenutka, ali mi zasad imamo fantastičan kadar, a reprezentativci će biti dodatni šlag na torti.

Krznar je u početku imao širok kadar, postupno ga je malo smanjivao, a toga će biti još, za nekoliko igrača blizu je dogovor o posudbi, ali Krznar nije želio o imenima. Ovo su bile prve pripreme u kojima je Krznar bio glavni šef, dosad je na njima bio kao pomoćnik.

– Ma nema nikakve razlike, uvijek smo sve zajednički slagali, tako je i sad teklo sve bez zapreka.

Svakodnevno se spominju i mogući odlasci plavih zvijezda, no zasad nema ništa konkretno.

– Službeno ili na papiru nema ništa! – tvrdi Krznar što ne znači da oko nekih igrača pregovori ne traju. Ne planiraju se ni novi dolasci, njih bi moglo biti samo bude li i odlazaka.

Kakav Dinamo možemo očekivati u novoj sezoni, jači nego u prošloj?

– Očekujemo i nadamo se tome, ali to treba pokazati na terenu.

Prvu priliku imat će već u srijedu, barem uz nešto gledatelja i navijača.

– Veselimo se navijačima, sigurno će i tu biti nekakvih porođajnih muka u organizacijskom smislu s obzirom na potrebne COVID potvrde pa molimo za razumijevanje. Možda će morati malo duže čekati, a ja se nadam da će im se moguće čekanje – isplatiti.

Kod nas se o Valuru ne zna puno, koliko je to ozbiljan suparnik u ovom dijelu sezone kad ste tek završili s pripremama?

– Svakog suparnika mora se uvažavati, a pogotovu prvaka svoje države. Valur igra prilično napadački nogomet, dominantni su u svojoj ligi, imaju u sebi gard pobjednika i igraju na pobjedu. Uz to igraju vrlo atraktivno, iznenadilo me da igraju šablonizirano, stvarno su uređena momčad. Vidi se kontura vrlo ozbiljne momčadi, ali naravno, riječ je vrlo renomiranoj momčadi u islandskoj ligi. Uspoređivati islandsku i našu ligu teško je, naravno da smo mi bolji, ali koliko smo bolji, koliko je naša liga bolja od njihove, vidjet ćemo tek na terenu. I oni su u natjecateljskom ritmu, na sredini su prvenstva, nanizali su lijepu seriju od šest-sedam pobjeda uz jedan remi. U zanosu su, ali očekujemo našu dominaciju, da ćemo stvarati i realizirati šanse – priča Krznar.

Ono što baš neće ići na ruku Dinamu koji igra tehnički jak nogomet jest travnjak. Iako je riječ o hibridnom travnjaku, napala ga je nekakva bolest, u Dinamu nisu željeli stavljati potpuno novi travnjak jer se nadaju da bi se mogao graditi novi stadion (svatko se ima pravo nadati), pa su ga do kraja ošišali, sunce ga je dobro “spržilo” i sad ne izgleda dobro iako je već jučer izgledao bolje nego prije četiri dana.

Ponovno jaka HNL

– Teren nije moja domena, ali “u rukama Manđušića Vuka, svaka je puška ubojita” – sjetio se Njegoša trener Dinama.

Dinamov cilj u Europi je ulazak u neku od europskih skupina, želja je Liga prvaka, a neće plakati ni bude li to ponovno Europska liga. No i u domaćem dvorištu žele ponoviti vrhunske rezultate.

– Prošla sezona u ligi bila je odlična, a i najave za novu su vrlo zanimljive. Ono što kroz pripreme pokazuju Hajduk, Osijek i Rijeka daje nam pravo vjerovati da ćemo imati još jednu jako napetu i zanimljivu ligu, a jaka HNL iznjedri i jake klubove koji mogu nešto dati i pokazati u Europi – zaključio je Krznar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije