Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
devetka

Dalmatin na SP-u u biljaru

Biljar
HBS
01.07.2010.
u 19:33

Svjetsko prvenstvo u biljaru u disciplini „devetka“ se ove godine održava u Dohi (Katar) od 28. lipnja do 5. srpnja.

Na SP-u nastupa 128 najboljih igrača biljara iz cijelog svijeta, a Hrvatska ima jednog predstavnika. Karlo Dalmatin nastup na SP je izborio plasmanom na Eurotour rang ljestvici (17. mjesto).

Prvi dio prvenstva igra se po grupama (16 grupa po osam igrača) nakon kojih će se formirati lista od 64 igrača koji će jednostrukom eliminacijom doći do naslova svjetskog prvaka.

Na turniru nastupaju imena iz samog biljarskog svjetskog vrha poput Filipninaca Francisca Bustamantea i Efren Reyesa, Nijemca Ralf Souqueta, Mike Imonnena koji je trenutačno vodeći na svjetskoj rang ljestvici, Amerikanca Shane Van Boeninga.

Naslov prvaka svijeta brani Englez Daryl Peach.

Dalmatin je u grupi u prvom kolu pobijedio domaćeg igrača Mohanna Obaidlya s 9:6. Protivnik u drugom kolu mu je Ko Pin Yi s Tajvana, koji je bio juniorski prvak svijeta iz 2007 i 2008 godine. Nakon što je Yi poveo s 3:1 Karlo se vraća u susret i uspijeva vratiti susret na početak kod rezultata 5:5. Ko Pin Yi dolazi u vodstvo 6:5, ali Dalmatin poravnava u sljedećoj partiji i tako do vodstva Tajvanca 8:7 kada Dalmatin ne uspijeva poravnati rezultat te Ko Pin Yi pobjeđuje s 9:7.

Dalmatin ima još jednu šansu za ulazak u 64 najbolja i to 2. srpnja u 13 sati kada će nastupiti protiv Sirijca Ibrahim Al Khadara, koji je kolo prije pobijedio Poljaka Karola Skowerskog. Sirijca je u repasage poslao pobjedom u prvom kolu Filipinac Lee Van Corteaza.

Nakon tri dana SP-a najmanje razloga za slavlje imaju Englezi koji su odmah na početku turnira ostali bez svoja tri ponajbolja igrača. Sva trojica su ispala nakon poraza u prva dva susreta tzv. desno lijevo (misli se na kretanje po ždrijebu op.a.). Imran Majida je u repasage poslao Poljak Martussz Skoneczny, a s turnira ga je izbacio Bruno Muratore pobjedom 9:8.

Ispadanje s SP-a malo je teže podnio svjetski prvak u desetci iz 2009 godine Englez Darren Appleton koji je prvo izgubio od Kanađanina Jason Klatta da bi ga nakon toga porazio i Alžirac Taqi Moustafawi. Appelton je poslije izjavio kako mu je ovo najgora igra na službenim turnirima i da sve što je moglo je odlazilo na stranu protivnika te da je sretan što se vratio kući.

Još jedan Englez neće pamtiti Dohu po dobrome. Branitelj naslova se od turnira oprostio po sad već ustaljenom engleskom receptu. Peach je prvi susret izgubio od domaćeg igrača Israel Rote a u drugom susretu bolji od njega bio je mladi Ukrajinac Artem Koshovoj.

Natjecanja po grupama završavaju 3. srpnja kada će biti poznati sudionici zadnje faze SP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije