Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Po Forbesu

Dallas Cowboysi četvrtu godinu u nizu su najvrijedniji sportski klub na svijetu

Dallas Cowboys
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
24.07.2019.
u 10:47

Cowboysi su četvrtu godinu u nizu na prvom mjestu, a u odnosu na 2016. njihova vrijednost je porasla za milijardu dolara

Američki magazin Forbes objavio je listu najvrijednijih sportskih klubova na svijetu i na prvom mjestu nalazi se NFL momčad Dallas Cowboysi čija je vrijednost pet milijardi dolara.

Cowboysi su četvrtu godinu u nizu na prvom mjestu, a u odnosu na 2016. njihova vrijednost je porasla za milijardu dolara.

>> Najskuplji na svijetu! Pogledajte 'zvijer' koju je Cristiano kupio od samo jedne plaće

Dallas Cowboys
1/13

Na drugoj poziciji je baseball momčad New York Yankees koja je 'teška' 4.6 milijardi dolara, dok je treći španjolski nogometni velikan Real Madrid koji je procijenjen na 4.24 milijarde dolara.

U TOP 5 nalazi i Barcelona koja je 200 milijuna dolara manje vrijedna od kraljevskog kluba, a na petom mjestu je još jedan klub iz New Yorka, Knicksi vrijedni 4 milijarde dolara.

Engleski nogometni velikan Manchester United je pao s drugog na šesto mjesto i sadašnja vrijednost crvenih vragova je 3.8 milijarde dolara. Slijede New England Patriots (NFL - 3.8),  Los Angeles Lakers (NBA - 3.7), Golden State Warriors (NBA - 3.5) i New York Giants (NFL - 3.3)...

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

U TOP 50 dominiraju klubovi iz NFL-a (26), na drugom mjestu su baseball klubovi (9), među 50 najbogatijih je i osam nogometnih klubova, te sedam iz NBA lige.

Trenutačno u svijetu postoje 52 kluba u svim sportovima koji su vrijedni najmanje dvije milijarde dolara, dok je to prije sedam godina bio jedino Manchester United.

>> Pogledajte što voze hrvatski reprezentativci

Dallas Cowboys
1/17

Najvrijedniji sportski klubovi na svijetu:
1. Dallas Cowboys (NFL - 5 milijardi dolara)
2. New York Yankees (MLB - 4.6)
3. Real Madrid (nogomet - 4.24)
4. Barcelona (nogomet - 4.02)
5. New York Knicks (NBA - 4)
6. Manchester United (nogomet - 3.81)
7. New England Patriots (NFL - 3.8)
8. Los Angeles Lakers (NBA - 3.7)
9. Golden State Warriors (NBA - 3.5)
10. New York Giants (NFL - 3.3)
10.  Los Angeles Dodgers (MLB - 3.3)
12. Boston Red Sox (MLB. 3.2)
12. Los Angeles Rams (NFL - 3.2)
14. Washington Redskins (NFL - 3.1
14. Chicago Cubs (MLB - 3.1)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije