Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Daliću, gledaš li? Ovo je Petković kakav je 'drmao' i reprezentacijom

Dinamo i Rijeka sastali se u 29. kolu HT Prve lige
Marin Tironi/PIXSELL
05.05.2021.
u 20:38

Iz Osijeka posljednjih tjedana samo manifestacije velike nervoze i silna galama. Valjda zato da se od buke ne čuje ako netko zapita: 'Nenade, gdje si bio 2021.?'.

Pamtit će se ova sezona Hrvatske lige po mnogo zanimljivih fenomena. I jučer se na Poljudu zbio jedan: Dinamo, koji je otkad postoji Liga 10 (od ljeta 2013. godine) osvojio čak 185 bodova više od Hajduka, još ni u jednoj sezoni nije bijele pobijedio u sva četiri
prvenstvena ogleda. Pad u Dinamovoj formi nakon iscrpljujućega puta kroz Europsku ligu očit je, no ta vijest danas više Bjelici ništa ne znači. Niti mora posebno brinuti Krznara. On je praktički već prvak.

Pa ako Dinamo pada, onda se Bruno Petković diže i sve više podsjeća na onoga kolosa koji je nekada drmao i reprezentacijom. Toga zvrkastoga centarfora, koji se na travnjaku sjajno zabavlja prodajući malonogometne minijature, ali i neodoljive poteze klasnoga centarfora, užitak je gledati. Isto vrijedi i za Hajdukovog plećatoga, istetoviranoga napadača Marka Livaju. On je
drugačiji tip špice od Brune: prgav, izravan, okomit, razoran, pa i maestralan u svojoj osebujnosti, i kao takav sjajni Livaja pokretačka je snaga bljedunjavoga Hajduka. Brunini i Markovi potezi u ovom su trenutku najbolje što hrvatski napadači proizvode.

Vratimo se na kraju još ponekom fenomenu ove sezone. Na primjer, Istra 1961, kojajednom rukom visi nad ponorom druge lige, prvi put će igrati u finalu Hrvatskog kupa. Čak može u Europu. I lepršava Gorica u svojoj trećoj prvoligaškoj sezoni nadomak je povijesnoga osvajanja trećega mjesta i svoga prvoga europskog plasmana. Lokomotiva je od finalista Kupa i nedavnoga sudionika pretkola Lige prvaka za nekoliko mjeseci stigla nadomak druge lige.

Svojevrsni fenomen je i NK Osijek, koji nikada nije potrošio više novca, ali ipak nije izdržao u iscrpljujućoj borbi za trofej. I nije bio u stanju ponoviti 1995. godinu, kada je do posljednjega prvenstvenoga kola bio u igri za naslov prvaka. Niti 1999. godinu kada je
osvojio Kup, niti 2012. kada je bio finalist Kupa. Iz Osijeka posljednjih tjedana samo manifestacije velike nervoze i silna galama.

Valjda zato da se od buke ne čuje ako netko zapita: 'Nenade, gdje si bio 2021.?'.

Ključne riječi

Komentara 6

IS
istina00
07:43 06.05.2021.

Petković zadnjih mjeseci igra kao usporeni film, no i kao takav ima klasu da s jednim potezom sredi situaciju za gol. Međutim, daleko je on od forme kakvu je imao pred 2 godine, sad je možda na 60%...a ni drugi igrači dinama nisu u puno boljoj formi jer su istrošeni od velikog broja utakmica jer proljetni dio praktički igraju svaka 3 dana!

BR
Breoxs
21:35 05.05.2021.

Petković je bio odličan prije 18 mjeseci! Sada mu cijena pada! Ne znam zašto je to tako.

BI
billynik
20:58 05.05.2021.

Ma Dalić ima Antu Budimira, a možda nađe još kakvog bivšeg hajdukovca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije