Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven Belupo

Dalić: Neću napustiti trenerski stolac

Zlatko Dalić
Marko Jurinec/Pixsell
02.04.2010.
u 10:27

Koprivnički strateg rekao je da više nikad neće dati ostavku, a o odlasku se može dogovoriti jedino s klubom.

- Što god da vam ja sad govorim, moramo, trebamo, stalno se ponavljam, nema smisla. Pitajte me što vas zanima - obratio se jučer novinarima na redovitoj presici trener Slavena Belupa Zlatko Dalić. I pitali smo ga! U slučaju neuspjeha protiv Croatije iz Sesveta, hoćete li dati ostavku?

Požalio zbog Tirane

– U životu sam jednom dao ostavku. To je bilo u Dinamu iz Tirane, i pokajao sam se. Nikad neću više tako, jedino se s ljudima iz kluba mogu dogovoriti o odlasku – naglasio je Dalić.

Zašto ste se pokajali zbog odlaska iz Tirane?

– Jer sam dobro i kvalitetno tamo radio i nisam trebao otići, ali bio sam mlad i neiskusan, pa sam dao ostavku – dodao je 43-godišnji trener, koji na klupi Slavena Belupa u službenim utakmicama ne zna za pobjedu već 145 dana.

Farmaceuti su u prošom kolu protiv Međimurja u Čakovcu odlično startali, bili dominantni, poveli 1:0 i onda nakon primljenog gola u 32. minuti nestali do pred sam kraj utakmice, kada su promašiili tri zicera za pobjedu. Koji su razlozi takvom padu u igri?

– Ono što stalno ponavljam, nedostaje nam hrabrost, odlučnost da postignemo drugi gol i dokrajčimo protivnika. Nakon stative Delića i primljenog pogotka u nas se uvukla blokada, igrači su se prepali pogrešaka i bojali se preuzeti odgovornost. Kod nas nije problem u snazi, već taj što nemamo psihološku sigurnost – kazao je koprivnički strateg i istaknuo da Slaven Belupo nije u krizi igre nego rezultata, i zato se pobjeda protiv Sesvećana nameće kao imperativ, a to su uvijek najteže utakmice.

Rasterećena Croatia

– Croatia je momčad koja je zadnja na ljestvici, u Koprivnicu dolaze potpuno rasterećeni, a mi jedostavno moramo pobijediti – smatra Dalić, koji zbog tri žuta kartona sutra ne može računati na Posavca, koji se ionako nije proslavio igrom u Čakovcu, te ozlijeđene Papu, Vojnovića i Marčića.

U odnosu na sastav s Međimurjem, Dalić jedinu promjenu najavljuje u vršku napada, gdje će Tepurića zamijeniti Poredskim.

– Probamo naći rješenje u špici, igrača koji će zabiti gol. Igramo doma, trebat će nam malo više mirnoće i tehnike, i zbog toga je Poredski dobio šansu da igra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije