Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naši sportaši o odgodi

'Da su se održale, bile bi to prve Igre bez svjetskog rekorda'

26.03.2020.
u 22:18

Ne mogu reći da mi je drago zbog odgode OI, ali je meni to dobrodošlo – kazao nam je Damir Martin koji je potkraj listopada prošle godine bio na operaciji kuka

Odgoda Olimpijskih igara na 2021. godinu dobro je došla dvojici ozbiljnih hrvatskih kandidata za medalju, aktualnom veslačkom olimpijskom doprvaku u skifu Damiru Martinu i svjetskom prvaku u karateu Ivanu Kvesiću.

Zbog problema s ozljedama, obojica u Tokio ovog ljeta ne bi otišli potpuno spremni.

>> VIDEO Podrška hrvatskih sportaša

– Ne mogu reći da mi je drago zbog odgode OI, ali je meni to dobrodošlo – kazao nam je Damir Martin koji je potkraj listopada prošle godine bio na operaciji kuka, pa kaže:

– Ja sam počeo trenirati tek negdje sredinom siječnja što je značilo da bih kasnio za konkurencijom nekoliko mjeseci i da bih u Tokio došao negdje na 80 posto, što ne bi bilo dovoljno možda ni za polufinale.

Kvesić stalno na terapijama

I Ivan Kvesić slično razmišlja:

– Ja sam presretan zbog odgode jer u ovoj godini nisam dva tjedna u komadu trenirao. Odradim jedno natjecanje pa tjedan terapije. Bez odgode ne bih imao vremena riješiti problem s desnom ložom i lijevim ramenom. Osim toga, ovo vrijeme izolacije koristim tako da učim za završni rad na studiju fizioterapije – javio nam se Ivan iz Kočerina kod Širokog Brijega.

No ne pozdravljaju odluku o odgodi Igara samo oni koji su ozlijeđeni.

– Mislim da to pozdravljaju svi sportaši jer nitko od njih ne bi bio na 100 posto i ovo bi bile Igre bez vrhunskih rezultata. Možda ne bi bilo ni olimpijskih rekorda, a o svjetskim da i ne govorim – zaključio je Damir Martin.

Snježana Pejčić, prva hrvatska osvajačica olimpijske medalje u Pekingu 2008. u gađaju zračnom puškom, o odgodi Tokija kaže:

– Prije nastupa u Tokiju trebala sam nastupiti na tri Svjetska kupa. Po svemu sudeći, propast će kompletna sezona u gađanju malokalibarskim oružjem. Trenutačno ne treniram nikako, osim što vježbam u stanu. Mogla sam vježbati tehniku, ali nemam dozvolu za držanje oružja kod kuće.

Nova prilika za Blanku Vlašić

Da je sve bilo normalno, Matea Parlov bi za tjedan dana sudjelovala na maratonu u Hamburgu gdje bi pokušala istrčati normu za Tokio:

– Uvjerena sam da bih istrčala normu bez problema. No ovako imam vremena još godinu i pol.

Treninga na otvorenome nema?

– Naravno. Kod kuće imam mehaničku traku na kojoj trčim svaki dan. Nije isto kao da trčim vani po stazi ili nasipu, ali opet malo pomaže – zaključila je.

Odgoda Igara nekim će atletičarima dobro doći. Primjerice Blanki Vlašić koja je nedavno sama otkazala Tokio. No osim nje do norme sada mogu doći Ivan Horvat u skoku s motkom, Ivana Lončarek na 100 metara s preponama, Stipe Žunić u bacanju kugle...

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije