Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNI PAD

Čuvenom sportašu divila se cijela Jugoslavija, a nakon bankrota povezivali su ga s mafijaškom grupom

Zagreb: Predstavljene legende koje ?e nastupiti na humanistarnoj ski utrci
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
04.11.2023.
u 08:22

Križajev je trijumf izazvao totalnu euforiju na ulicama brojnih gradova, a Slovenac je u bogatoj karijeri koja je trajala čak 12 godina, ostvario još sedam trijumfa u Svjetskom kupu, a 1987. godine stigao je i do trofeja malog Kristalnog globusa u slalomu.

Slavni slovenski skijaški as Bojan Križaj bio je vrhunski natjecatelj, posebice je briljirao u slalomu gdje se i najviše proslavio. Još 1980. godine slavio je u slalomu u Wengenu što je bilo prvi put u povijesti da je netko iz bivše Jugoslavije osvojio prvo mjesto u utrci Svjetskog kupa.

GALERIJA Publika u Parizu zviždala je Novaku Đokoviću

Zagreb: Predstavljene legende koje ?e nastupiti na humanistarnoj ski utrci
1/10

Križajev je trijumf izazvao totalnu euforiju na ulicama brojnih gradova, a Slovenac je u bogatoj karijeri koja je trajala čak 12 godina, ostvario još sedam trijumfa u Svjetskom kupu, a 1987. godine stigao je i do trofeja malog Kristalnog globusa u slalomu. Kao vrhunskom sportašu, pripala je mu je čast da u ime sportaša položi zastavu na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu već davne 1984. godine.

Nakon uspješne karijere bacio se u poslovne vode, ali tamo mu nije išlo nimalo bajno. Križaj je zapao u velike financijske probleme, često se šuškalo da je u bankrotu, a slovenski sud je potvrdio da ima dugovanja od ukupno 1.7 milijuna eura nakon propalih poslovnih pokušaja. 

Na prodaju je tako otišla njegova raskošna kuća u Austriji zbog koje je završio na sudu, sumnjalo se da je to kuću unajmljivala kriminalna skupina za koju Križaj nije imao nikakvo objašnjenje. Slovenski Reporter tvrdio je da se tamo odvijala i trgovina ljudima u produkciji slovensko-tajvanskih kriminalaca. 

VEZANI ČLANCI:

Legendarni Slovenac iz prvog braka ima četvero djece, a u drugom se oženio sestričnom od bivše supruge Špele te imaju jedno dijete. U skijanju, čini se, neće imati nasljednika jer se niti jedno dijete profesionalno ne bavim tim alpskim sportom. 

Komentara 5

OL
olujasviholuja
18:02 04.11.2023.

U bišoj jugi skijaš rok petrović u svojoj karieri imao je više uspeh nego bojan, a naš Kostelić je za Križaja svemir

TO
Tornado0508
15:34 04.11.2023.

Nekako me sjecanje ne sluzi po pitanju ovog pojedinca, a niti Jugoslavija ne postoji igdje na kugli zemaljskoj, samo u snovima komunista i zalosnih srba

SE
Senior2
17:43 04.11.2023.

Komustička mafija, kako je iz milja zovete, bila je mala beba u odnosu na ovu današnju političko kapitalističku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije