Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
65. All-Star

Curry: Prisjetio sam se vremena dok sam sjedio pokraj Dražena Petrovića

All Star
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
16.02.2016.
u 08:20

– Uspjelo je samo ono što je nacrtao DeMarcus Cousins. Inače, za mene je ovo bila najzabavnija All-Star utakmica u kojoj sam sudjelovao.

Bila je to noć u kojoj je Kobe Bryant (37) tijekom utakmice razgovarao sa svojim kćerkicama i nakon koje je doživio toliko zagrljaja koliko nije u svih svojih 20 godina karijere. Jer, kao igrač bio je vrlo kompetitivan, nikog nije puštao u svoj intimni prostor i svakog je htio igrački dotući, no na svojoj posljednjoj All-Star utakmici sve suparnike pustio je da ga zagrle i požele mu sretan put u igračku mirovinu koja će početi teći u travnju, nakon 27 utakmica i posljednjeg nastupa za Lakerse.

– Baš me zanima čime će se sada Kobe baviti. Što će mu biti sljedeći izazov? – zapitao se najveći košarkaš svih vremena Michael Jordan koji se nakon karijere prihvatio košarkaškog biznisa pa je kupio cijeli klub (Charlotte Hornets).

Rekordi su naprosto pljuštali

Osim po oproštaju Kobea Bryanta, 65. All-Star utakmica ostat će upamćena po brojnim rekordima kao što su najviše koševa jedne momčadi u poluvremenu (104), najviše ispucanih (149) i pogođenih trica (31)... Ipak, iznad svih strši ukupan broj postignutih koševa u susretu u kojem je selekcija Zapada pobijedila Istok s nevjerojatnih 196:173. A takvo što moglo se dogoditi samo zato što se obrane nisu igrale i što je jedno dodavanje u napadu (obično na zakucavanje u letu) bio maksimum nesebičnosti.

George 41, Westbrook MVP

A u toj košarci tipa “trči i pucaj” najviše se istaknuo Paul George koji je prije samo 18 mjeseci doživio težak prijelom noge, a sad je u društvu najboljih košarkaša na planetu ubacio devet trica odnosno 41 koš. No, kako je bio na pobijeđenoj strani, za igrača utakmice izabran je, drugi put zaredom, Russell Westbrook (31 koš).

Takvoj revijalnoj košarci prepustio se i obično mrzovoljni Gregg Popovich, najpriznatiji NBA trener današnjice, koji je u minutama odmora svojim zapadnjacima davao trenersku ploču da sami crtaju napadačke akcije:

– Uspjelo je samo ono što je nacrtao DeMarcus Cousins. Inače, za mene je ovo bila najzabavnija All-Star utakmica u kojoj sam sudjelovao.

Taj osjećaj imali su mnogi, pa tako i Stephen Curry (26 koševa) koji je čak nekoliko puta pokazao da može i zakucati da bi utakmicu okončao tricom s centra.

– Ne bih pucao tu loptu da se publika nije uključila i to poželjela. Srećom, pogodio sam. Inače, najljepše mi je bilo vidjeti kako su mnogi moji kolege na utakmicu doveli svoje klince. To me posjetilo na onu sliku na kojoj ja sjedim u krilu svog oca pokraj Dražena Petrovića – kazao je najbolji NBA košarkaš današnjice. 

>>Zapad bolji od Istoka, Westbrook ponovno MVP, a Bryant dobio ovacije

Komentara 2

JS
John_Smith
08:58 16.02.2016.

lijepo.. bravo za Curry a

DI
dinamojavolim1
11:29 16.02.2016.

svaka cast:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije