Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završne pripreme kauboja

Čupić uvjerava Golužu da može na SP

'sport...Zagreb...01.02.2009.   dvorana Arena Zagreb, Zagreb, Hrvatska,  Hrvatska i Francuska odigrale su na Svjetskom prvenstvu u rukometu finalnu utakmicu za zlatnu medalju.  S Francuskom Hrvatska j
'Goran Stanzl/Vecernji list'
02.01.2011.
u 20:00

Lacković je jedan od rijetkih koji je prošao sve pripreme od 2003.

Rukometaši Hrvatske su se okupili u Karlovcu i započeli završne pripreme za svjetsko prvenstvo koje 13. siječnja počinje u Švedskoj. U odnosu na drugi dio priprema, izborniku Goluži priključili su se igrači iz njemačke lige (Vori, Duvnjak, Lacković, Ninčević, Zrnić, Vuković). Stigao je i Ivan Čupić, koji ima silnu želju zaigrati barem u drugome krugu svjetskoga prvenstva. S njim će izbornik posebno razgovarati.

– Na svjetsko prvenstvo želim voditi samo 100 posto spremne igrače – rekao je Goluža.

Jedan od rijetkih igrača koji su prošli sve pripreme od 2003. godine je Blaženko Lacković. Trenutačno više nastupa u reprezentaciji od njega imaju samo Ivano Balić i Vedran Zrnić.

– Samo da do početka SP-a ne bude više ozljeda. Na žalost, još se nikada nije dogodilo da odemo kompletni na neko veliko natjecanje. Uvijek nam je netko nedostajao – istaknuo je Lacković, koji je zbog nesretne ozljede ruke vrlo malo igrao na posljednjem europskom prvenstvu.

– Nadam se da nikada više neću imati takav peh – rekao je Lac, koji je ove sezone u sjajnoj formi.

U njemačkom prvenstvu njegov Hamburg vodi s 36 bodova, u 19 utakmica imaju 18 pobjeda i samo jedan neodlučeni rezultat.

– Je, sve to lijepo izgleda, ali u drugom dijelu prvenstva imamo pet teških gostovanja. Mislim da Kiel, koji zaostaje pet bodova, neće u drugom dijelu prvenstva izgubiti nijednu utakmicu – istaknuo je Lac.

Skupina na SP-u?

– Svaki suparnik je težak, posebice Rumunjska u prvome kolu. Jest da smo ih razbili u Karlovcu, u kvalifikacijama za EP, ali moramo ozbiljno pristupiti toj premijernoj utakmici – zaključio je Lacković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije