Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najuvjerljiviji

Čupić prvi strijelac olimpijskog turnira

'31.07.2012., London - Ljetne Olimpijske igre2012, rukometna utakmica, 2. kolo, Hrvatska - Srbija. Ivan Cupic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
04.08.2012.
u 09:51

– S Dancima smo posljednjih godina igrali puno puta. Ove se godine na EP-u nismo uspjeli susresti u finalu. Eto, sad je prilika da vidimo tko je bolji

Današnji će susret dati odgovor i na pitanje igra li Golužina Hrvatska bolje od Červarove, koja je osvojila zlato 2004. u Ateni

Rukometaši Hrvatske danas u 4. kolu skupine igraju protiv europskih prvaka Danaca (17.15). Ta utakmica ne samo da će odlučivati o prvom mjestu i lakšem suparniku u četvrtfinalu (Argentina ili Tunis) već će dati odgovor igra li Hrvatska najbolji turnir u posljednjih deset godina, igramo li bolje od generacije koja je s Linom Červarom osvojila olimpijsko zlato u Ateni 2004. godine.

Gledajući prve tri utakmice, ovo je drugi najuvjerljiviji start kauboja: na SP-u u Njemačkoj 2007. imali smo omjer pogodaka plus 33, a u Londonu imamo plus 25. Gledajući prve tri utakmice Hrvatske i Danske u Londonu, naši izgledaju puno bolje i uvjerljivije. Danci su triput pobijedili, ali s dva (Mađarska) i s jednim pogotkom razlike (Srbija i Španjolska). 

– S Dancima smo posljednjih godina igrali puno puta. Ove se godine na EP-u nismo uspjeli susresti u finalu. Eto, sad je prilika da vidimo tko je bolji. Moramo ponovno dobro odigrati u obrani, a za napad se ne bojim – rekao je Goluža.

Obrana je ključ našeg uspjeha, a ona je na dosadašnje tri utakmice odigrana gotovo savršeno, bilo da se radi o obrani 5-1 ili 6-0. U sve tri utakmice imali smo neusporedivo veći broj kontranapada od suparnika, a tu prednjači Ivan Čupić, sa 23 pogodaka vodeći strijelac olimpijskog turnira. 

– Sve su reprezentacije već pomalo umorne. Danas će nam biti četvrta utakmica, a mene već sve boli. Ali, treba stisnuti zube. Utakmica protiv Danske definitivno će nam reći gdje smo i što možemo očekivati dalje – zaključio je Igor Vori, kapetan reprezentacije.

Komentara 2

KA
kajinx
11:10 04.08.2012.

Kako mogu biti bolji od generacije koja je osvojila zlato? Mogu samo biti isto dobri. U svakom slučaju najiskrenije čestitke Olujnoj generaciji.

OB
-obrisani-
22:47 04.08.2012.

Bravo Cupcicu , kaj bi tek bilo da nemas taj nesretni hendikep na ruci , gdje bi ti bio kraj! Bravo decki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije