Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPOROD Redknappov nogomet ono je što je Tottenhamu trebalo

Čudotovorac Harry probudio uspavanog Modrića

modri-txt.jpg
import
30.10.2008.
u 10:11

Kako su se samo veselili u Tottenhamu kada su uspjeli angažirati jednog od "najvrućih" trenera u Europi u tom trenutku, Španjolca Juandea Ramosa. S tom se srećom može usporediti samo ona koja je zavladala kada je on napustio White Hart Lane, a na klupu "pijetlova" zasjeo novi kralj - Harry Redknapp.

Čudotvorac Harry
Napravio je igrača od Nike Kranjčara, pretvorio je Portsmouth u respektabilan klub koji igra u Europi, a sada je to isto počeo raditi i u Tottenhamu, i trebalo mu je svega tjedan dana. Prva pobjeda u novoj sezoni označila je bolja vremena za "pijetlove", a remi s Arsenalom u kojem je viđeno čak osam pogodaka (4:4) samo je dokazao ono što su svi znali, ali nisu govorili - Juande Ramos morao je otići.

Igrači mu nisu igrali tamo gdje su trebali, nije bilo dogovaranja taktike, prije svega zbog činjenice da ga nitko nije razumio, a i motivacijske sposobnosti su očigledno funkcionirale samo u Sevilli. Kritike su trpjeli i on, ali i igrači, pa tako i Luka Modrić. Doveden je kao skupo pojačanje, a nije pokazao ništa. I tako sve do dolaska Harryja Redknappa.

U posljednje dvije utakmice Luka je ponajbolji igrač Spursa. Nakon susreta protiv Arsenala jedan je od najbolje ocijenjenih u momčadi Tottenhama, iako su svi dobili slične ocjene (7 u prosjeku) osim Davida Bentleya, strijelca fantastičnog pogotka, koji je nagrađen najvišom ocjenom i vratara Gomesa koji je zasluženo "pobrao" najlošije ocjene. U The Sunu Modrić je zaradio ocjenu 7, uz Bentleyja i Jenasa najveću u redovima svoje momčadi. Daily Mail je njegovu igru ocijenio šesticom, a Sky Sports sedmicom. Čitatelji tog lista su mu dali ocjenu 7.7, najvišu među svim sudionicima gradskog derbija 10. kola Premiershipa.

Napokon je proigrao
Međutim, svi se kritičari i kolumnisti u Engleskoj slažu kako je Luka Modrić napokon izašao iz te čahure i počeo igrati onako kako zna. Spominje se i Arsene Wenger, odnosno njegova izjava kako je Luka fizički preslab za Premier ligu. Nije se tako činilo jučer.

Najviše je pohvala, uz Modrića i Bentleyja, dobio upravo Harry Redknapp, čovjek koji je u tjedan dana preporodio ovu momčad. Igraju lijep nogomet, prepun kombinatorike, a to je ono što treba Luki Modriću. Kombinacije između njega, Jenasa i Bentleyja su oduševljavale, a najveći dobitak ovoga velikog pothvata i sustizanja dva gola minusa u završnici protiv jednog Arsenala, sigurno je samopouzdanje. To je ono što im je bilo potrebno, pogotovo Modriću koji je sada dokazao i sebi i drugima kako je ipak bilo potrebno samo malo vremena, a ne još kvalitete.

Sada slijedi Liverpool. Uz ovakvu euforiju kakva vlada na White Hart Laneu neće "redsima" biti jednostavno. Vodeća su momčad lige, a Tottenham posljednja. Kakav dvoboj. Vođa Premiershipa protiv "fenjeraša", a ipak susret koji s pravom nosi epitet derbija. Pobjedi li Tottenham nitko se neće previše iznenaditi, a još manje iznenađenja će biti odigra li Luka još jednu veliku utakmicu. Znali su koliko vrijedi kada su ga dovodili, zna to i Redknapp, a sada to zna i Wenger, iako je govorio suprotno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije