Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Čudo u Kazahstanu - žrtvovali kozu pa pobijedili Celtic 2:0

celtic
Craig Halkett/Press Association/PIXSELL
20.08.2013.
u 19:15

Golove za Šahter zabili su Andrej Finončenko u 12. te Sergej Hižničenko u 77. minuti. Utakmica se nije igrala na Šahtarevom stadionu, koji ne zadovoljava kriterije UEFA-e

Prva današnja kvalifikacijska utakmica za Ligu Prvaka, ona između Šahtera iz Karagandija i Celtica, završila je iznenađujućom pobjedom kazahstanske ekipe 2:0. Golove za domaćine zabili su Andrej Finončenko u 12. te Sergej Hižničenko u 77. minuti.

Utakmica se nije igrala na Šahtarevom stadionu, koji ne zadovoljava kriterije UEFA-e, već u 400 kilometara udaljenoj Astani. Domaća ekipa uoči utakmice je za sreću žrtvovala kozu, a čini se da se žrtva isplatila.

Za Šahter je igrao i Nikola Vasiljević, bosanskohercegovački branič koji je 2010. godine kratko igrao u 1. Hrvatskoj ligi, za Croatiju iz Sesveta.

Čačić bez bodova

Kako bi ostvarili senzaciju i prošli u Ligu prvaka, Kazahstanci sada moraju obraniti vodstvo u uzvratnoj utakmici u gostima... Šahter bi bio prva kazahstanska ekipa koja je u tome uspjela nakon što je njihov nogometni savez prešao iz Azijske nogometne konfederacije u UEFA-u 2002. godine.

Maribor, koji vodi bivši trener Dinama Ante Čačić, u gostima kod Plzena izgubio je 3:1. Domaća ekipa povela je već u 8. minuti golom Cisovskog, pa povisila vodstvo u 58 minuti golom Daride. Aleš Mejač smanjio je na 2:1 u 66. minuti, a Duris je pred sam kraj utakmice potvrdio pobjedu Plzena.

Lyon dobio crveni

Real Sociedad pobijedio je Lyon u gostima golovima Antoinea Griezmanna u 17. i Harisa Seferovića u 50. minuti. Milan Biševac iz domaće ekipe dobio je drugi žuti karton u 75. minuti.

Portugalska Ferreira doživjela je težak poraz na domaćem terenu, dok su PSV i Milan remizirali u Eindhovenu.

Liga prvaka, 4. pretkolo: Šahtar - Celtic 2:0, Ferreira - Zenit 1:4, Lyon - Real Sociedad 0:2, Plzen - Maribor 3:1, PSV - AC Milan 1:1

>> Pogledajte kako se Maksimir ukrašava za susret s Austrijom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije