Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORILI 1/2F eurobasketa!

Čudesni "pa je li to moguće" preokret! Delaš šokirao Srbiju!

Hrvatska Srbija
Filip Brala/PIXSELL
17.07.2010.
u 00:15

Pola minute prije kraja Srbi su vodili 73:67! Butorac, Zubčić i Delaš pobijedili su onako kako obično gubimo.

I to smo dočekali. Napokon su i Hrvati nekoga u košarci pobijedili u trilerskoj završnici nakon što su se izvukli s litice ponora i rasplakali suparnika. U polufinalu Eurobasketa do 20 godina, naša mlada reprezetacija pobijedila je Srbiju sa 76:75. Pred, za Zadar razočaravajućih, 3000 gledatelja pobjednički koš postigao je Mario Delaš, no da bi on postao junakom susreta najzaslužniji je Cedevitin branič Dino Butorac.

On je u posljednjih 55 sekundi ubacio devet koševa. Dvije trice, jedno i dva bacanja. Samo 16 sekundi prije kraja susreta Hrvati na klupi držali su se za glavu. Naši su gubili 67:73, a onda je Butorac pogodio drugu tricu.

- Tada je Nedović nepotrebno dodavao Musliju u kontru i dodao u aut. To je bilo presudno - ustvrdio je srpski izbornik Boško Đokić.

Zubčić je pogodio oba bacanja, Mitrović također (72:75), pa je Hrvatima preostalo 10.7 sekundi da se izbore za produžetak. Samo šest sekundi prije kraja Jaramaz je na trici napravio prekršaj na Butorcu i za ovoga su nastupili najteži trenuci u karijeri. Priznaje Dino da mu nije bilo lako: - Tresla me trema kao nikada, no pogodio sam prva dva. Treće sam promašio, srećom loptu je uhvatio Delaš i zabio za vodstvo. A kapetan Delaš je dugo slavio svoj najdraži koš u karijeri:

- Kad sam uhvatio loptu htio sam iznuditi faul pa sam loptu nasumce bacio prema košu. Prvo što mi je prošlo kroz glavu je bilo "pa zar je ovo moguće da je ušla".

Imali su Srbi četiri sekunde za napad, Anđušić je pucao tešku tricu, preko ruke, no "Kecman" se ovaj puta nije dogodio. I izbornku Borisu Kurtoviću ovo je bila najteža i najdraža pobjeda u karijeri. Zahvalan je Prostranu što je, unatoč ozljedi, podmetnuo leđa (sedam koševa, sedam asistencija).

- Griješili smo dosta, no zadržali smo duh zajedništva i borbenost - kazao je Kurtović.

Nakon svih četvrtfinala (Grčka - Rusija 74:55, Francuska - Ukrajina 80:57, Španjolska - Crna Gora 64:50) u subotu će u polufinalu igrati Hrvatska i Grčka (19 sati) i Španjolska i Francuska (21.15).

Komentara 16

OB
-obrisani-
00:28 17.07.2010.

BRAVO KOSARKASI BRAVO HRVATI

MA
Majur
00:35 17.07.2010.

Bravo decki........svaka vam cast na zalaganju....pobijedit srbe ovako...neprocjenjivo....

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
08:48 17.07.2010.

bravo dečki !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije