Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Community Shield

Crveni vragovi preokretom do prvog trofeja

'Manchester United\'s Portuguese midfielder Nani (L) and Serbian defender Nemanja Vidic (R) react to their 1-0 defeat in the FA Cup semi-final football match between Manchester United and Manchester C
'CARL DE SOUZA'
07.08.2011.
u 17:53

Na otvaranju nove sezone Premiershipa u utakmici Community Shielda Manchester United preokrenuo je protiv gradskog rivala Cityja (3:2).


Tek u 89. izdanju engleskog Superkupa prvi su se put na suprotnim stranama našli manchesterski klubovi – United i City. A nakon jučerašnje utakmice, nogometni zaljubljenici samo mogu žaliti što se takvi derbiji nisu dogodili i ranije.

Manchester United je u trileru pred punim Wembleyem pobijedio 3:2 gradskog rivala Cityja, nakon što je na poluvremenu gubio 0:2, a da drama bude još veća, pobjednički pogodak pao je u posljednjoj od četiri minute sudačke nadoknade! Sretni strijelac bio je Nani.

Crveni vragovi pospremili su tako u svoje bogate vitrine i 19. trofej Community shielda popravši rekord koji ionako oni drže. Građani su ostali na svoja tri. Iako, kako su se odigravali događaji prvo poluvrijeme, teško da bi i najveći kockari stavili više od simbolične funte na United kao konačnog pobjednika.

City je u vodstvo u 38. minuti doveo Joleon Lescott koji je iskoristio ubacivanje Davida Silve, nadskočio Unitedov stoperski par Vidić - Ferdinand i poslao loptu u mrežu. A mrak je na oči pao menadžeru crvenih vragova Sir Alexu Fergusonu kad je novi vratar, Španjolac David de Gea u 45. minuti popio pogodak Edina Džeke sa 25 metara udaljenosti iako je bio na lopti.

No, Lescott, koji je u prvom dijelu bio junak Građana, dopustio je Smallingu da mu se prikrade iza leđa i u 52. minuti smanji na 2:1. Bio je to znak za Fergusonove trupe da krenu u potpunu ofenzivu. Ta se ofenziva isplatila već pet minuta kasnije kad je nakon akcije koja više priliči Barceloni Nani zabio za 2:2.

I onda kad su se već svi počeli pripremati za produžetke – iznenađenje! Sjajni Portugalac koristi pogrešku Kompanyja te prima dugo ispucavanje De Gee, zaobilazi vratara Cityja Harta i šalje loptu u praznu mrežu. Bude li sezona Premiershipa koji počinje idući vikend upola zanimljiva – na konju smo!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar AG
AG
05:06 08.08.2011.

Sudačka nadoknada. U GB Poznatija kao: Fergie time. ha,ha,ha.

CP
copy paste
03:51 08.08.2011.

još dugo će city gledat unitedu u leđa,bez obzira na sve pare koje daju arapi.united je ekipa s najjačim pobjedničkim mentalitetom na svijetu.u igračkom smislu united kaska za ekipom tipa barcelona,ali im je karakter bez premca na cijeloj kugli zemaljskoj.a taj pobjednički karakter city nema niti če ga još dugo imati.to ne mogu kupit pare.to se mora izgradit kroz godine kvalitete i uspjeha.

DO
Dondado
04:36 08.08.2011.

Slazem se problem u cityu je taj sto se dovede previse igraca odjednom i naravno onda nemaju kad se uigrat to je prije radio chelsea ali su se opametili malo vidi se po modricu da neplacaju vise svaku sumu da city zeli npr modrica virujem da bi i 50 mil platili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije