Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
City u finalu nakon 30 godina

Crvene vragove skupo stajale vragolije

Wayne Rooney
AFP/Pixsell
16.04.2011.
u 23:47

Dečkima iz Manchester Uniteda je nadimak “vragovi”, pa je i logično da rade nepodopštine.

Dečkima iz Manchester Uniteda je nadimak “vragovi”, pa je i logično da rade nepodopštine. Da u tome nešto ima govore sami, pa tako Wayne Rooney psuje u kameru, Alex Ferguson si daje oduška kad kritizira suce, a Paul Scholes će bez razmišljanja grubo džonom u butinu opaliti protivnika. S druge strane, logično je i da takvo ponašanje plate. Cijena? Za finala FA kupa mogu kupiti ulaznicu za tribinu. Provjerili smo, koštat će ih od 400 eura naviše.

Zanimljivo, Wayne Rooney polufinalnu utakmicu s vječnim gradskim rivalom Manchester Cityjem je i pratio s tribine u čudnoj odjevnoj kombinaciji (bijela košulja, kravata i trenirka?!), a umjesto na klupi, Alex Ferguson sjedio je u svečanoj loži. Razlog? Kažnjeni su obojica zbog spomenutih “vragolija” prošlog tjedna.

Ništa od trostruke krune

A kad momčad igra bez “pametnog” i prvog “fizikalca”, onda je to jednosmjerna ulica. Snovi o ponavljanju 1999. godine i osvajanju trostruke krune otpuhani su u vjetar. U prvom poluvremenu indisponirani Dmitrij Berbatov zapucao je dvije zlatne šanse, no United je još nekako dirigirao tempo da bi neočekivano u drugom poluvremenu City je toliko stisnuo da ovi nisu mogli disati. To što je Ferguson imao bubicu u uhu i radio vezom nešto vikao iz lože Wembleyja nije bilo od velike pomoći.

Crveni su se izgubili, Michael Carrick gurnuo je loptu u noge Yaya Tourea, koji je pretrčao pokraj Nemanje Vidića i zabio gol koji ih City odeo u prvo finale nakon 30 godina. Teško će Fergusona utješiti da u subotu nije išlo ni Vahidu Halilhodžiću, da je iz kluba morao otići i Goran Vučević, nije to bio dan za velike momčadi...

– A što sad? Prvih 15 minuta stajalo nas je pobjede, zapucao je Berbatov, nemao što nego se preko noći oporaviti, u utorak nas već čeka Newcastle – veli trener prve momčadi Premiershipa, na čiju se stolicu ovih dana gura Jose Mourinho.

Manciniju porasli apetiti

S druge strane, Roberto Mancini dugo će pamtiti predstavu za 86,549 gledatelja. trofej nemaju od davne 1976. godine, sada su na korak.

– Sretan sam. Jako. Zapravo, užasno sam sretan. Pobijedili smo rivale, naši navijači su izvan sebe, a ne smijemo zaboraviti da je prije tri, četiri godine City bio mali klub – pohvalio je sam sebe Mancini. Apetiti su mu odmah porasli. Sad nebeskoplavi idu po prvenstvo. A tek su ušli u finale kupa. No...

– Nemojte se smijati, znam što govorim. Nakon što osvojimo FA kup, dogodine idemo po prvenstvo. Glavno je da dođe prvi trofej, dalje sve ide samo po špagi – dodaje Mancini. City će igrati u finalu FA kupa protiv pobjednika današnjeg polufinala između Boltona i Stokea, koje se od 17 sati igra na Wemlbeyju. Možda i Klasnić ima nešto za reći...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije