Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Crvena zvezda bi pobjedom protiv Cibone srušila Partizanov rekord

Crvena zvezda
Foto: Filip Brala/PIXSELL
27.12.2014.
u 10:31

Cedevita dočekuje Olimpiju i to bi trebala biti prilika za pobjedu

Košarkaši Cedevite večeras su u Draženovu domu (19 sati) u prilici nastaviti svoj pobjednički niz. Nakon gostujućih pobjeda nad Budućnosti i Albom te domaćih protiv Szolnokija i Krke, u goste im dolazi uzdrmana Olimpija. Zmajčeki su izgubili slovenski derbi od Krke, a potom kod kuće protiv Cibone i protiv “vitamina” imaju snažnu želju za iskupljenjem.

– Olimpija je tu iza nas na tablici, a mi bismo se pobjedom odvojili na tri pobjede razlike, što je vrlo važno za daljnji tijek natjecanja. Nedostaju im dva važna igrača, Rupnik i Salin, i zbog toga imaju skraćenu rotaciju pa se nadam da ćemo im nametnuti naš ritam uz pomoć pritiska na loptu i agresivnosti na linijama dodavanja. Olimpija je ove sezone imala više nastupa s velikim oscilacijama u okviru jedne utakmice pa se moramo pripaziti tog njihova naleta – ističe pomoćni trener Cedevite Veljko Mršić.

Unatoč Cedevitinu statusu favorita, ova bi utakmica trebala biti neizvjesnija od one u Pioniru. Premda je u još jedno beogradsko čudo teško vjerovati, najznačajniju utakmicu 15. kola ABA lige ipak će igrati Crvena zvezda i Cibona (17 sati). Jer susreću se najdominantnija momčad ove sezone Crvena zvezda, koja još nije doživjela poraz (14-0), i prošlosezonski prvak i branitelj naslova Cibona.

Premda u Beogradu neće biti kapetana Rozića (ozljeda koljena), umjesto kojeg je otputovao junior Bruno Skokna, trener Slaven Rimac nada se muškoj utakmici, a prvi centar Jure Lalić ističe:

– Idemo u goste najboljoj momčadi lige. Imamo problema s nekim izostancima, no to treba gledati kao priliku mlađim igračima da osjete kako je igrati protiv jedne tako dobre momčadi.

Zadrani su pak u svojoj dvorani (19) večeras u prilici popraviti krvnu sliku (6-8) protiv skopskog MZT-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije