Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJAŠKI SPEKTAKL!

Crosby: Željeli smo Ruse, sada ćemo ih i dobiti!

kanada
Reuters
24.02.2010.
u 18:30

Uoči početka olimpijskog hokejaškog turnira svi su sanjali o dvoboju Kanade i Rusije u finalu. No, kiks Kanađana u skupini protiv SAD-a (3:5) spojio ih je već u utakmici četvrtfinala. Ljuti protivnici snage će odmjeriti noćas u 1.30 po hrvatskom vremenu.

Rusi će se uzdati u svoj čarobni trio Ovečkin-Semin-Malkin, koji mnogi uspoređuju sa znamenitim sovjetskim KLM-om (Krutov-Larionov-Makarov).

- Nema ništa slađe nego pobijediti Kanadu u Vancouveru. To je ravno pobjedi u Stanley cupu - najavila je najveća ruska zvijezda Alex Ovečkin.

S druge strane Kanađani će se najviše uzdati u Sidneyja Crosbyja, 22-godišnjaka koji je najveća zvijezda njihove momčadi.

- Nisam očekivao da ćemo s Rusijom igrati već u četvrtfinalu, no mi želimo samo zlato pa nam je svejedno u koj fazi natjecanja ćemo ih pobijediti. Naša publika željela je vidjeti dvoboj s Rusijom, a sada ćemo im zajednički reći zbogom - optimističan je Crosby.

Dodatnu sigurnost Kanađanima je dala jučerašnja uvjerljiva pobjeda nad Njemačkom (8:2) nakon koje su igrači otrčali počasni krug pred 19.200 navijača koji su skandirali "Hoćemo Rusiju, hoćemo Rusiju". Sada su je i dobili pa neka pokažu što znaju.

Noćas će sigurno cijela Kanada biti uz televizore, jer hokej je u toj sjevernoameričkoj državi mnogo više od sporta.

Rusi će se pak nadati da će nakon utakmice biti aktualna izreka: "Kanađani razumiju samo jedan sport - hokej. Nažalost, ni u njemu nisu najbolji".

Kanada i Rusija sa 12 medalja uvjerljivo su najtrofejnije zemlje na Olimpijskim igrama. Rusi imaju osam, a Kanađani šest zlata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije