Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDRAG MIJATOVIĆ

Crnogorska legenda: Sa Šukerom sam spavao više nego sa ženom. Hrvati su nas odbili

Zagreb: Kvalifikacije za EP u nogometu, Hrvatska - Jugoslavija, 9.10.1999.
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/3
30.03.2023.
u 20:20

Istaknuo je kako su problemi počeli uoči Eura 1992. Rekao je i da s Davorom Šukerom nikad nije pričao o ratu.

Mnogi igrači iz našeg podneblja imali su čast igrati u Real Madridu. Iz Hrvatske su tako dres Kraljevskog kluba nosili Davor Šuker, Robert Prosinečki, imenjak mu Jarni, Mateo Kovačić i aktualni član madridske svlačionice Luka Modrić, dok je iz susjedne nam Crne Gore na Santiago Bernabeuu igrao Predrag Mijatović (54). Popularni Peđa, koji je bio Šukerov suigrač u španjolskoj prijestolnici, u SER Podcastu pričao je o karijerama talentiranih nogometaša u Jugoslaviji.

- Svi mi koji smo imali talenta napustili smo Jugoslaviju od 1993. do 1995. U Jugoslaviji se živjelo jako dobro. Bili smo referentna točka za ostale istočne zemlje. 1987. bili smo U-20 svjetski prvaci u Čileu. Imali smo izvrsnu generaciju. Nitko se nije kladio na nas jer je osvajanje Svjetskog prvenstva bilo praktički nemoguće - rekao je.

Rat je po njemu uništio sjajnu generaciju nogometaša. Hrvati, kaže, nisu na Euro 1992. htjeli putovati s ostalim igračima.

- Mi igrači nismo imali osjećaj da se nešto ozbiljno događa. 1992. godine, kada smo se plasirali na Euro, počeli su problemi. Hrvati nisu htjeli putovati, Srbi i Crnogorci jesu. Bosanci, Makedonci, jedni jesu, drugi nisu...

24.03.2017., Zagreb - Predrag Mijatovic, bivsi nogometas. U svojoj karijeri nastupao je za Buducnost, Partizan, Valenciju, Real Madrid, Fiorentinu i Levante. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dakle, u Realu je igrao sa Šukerom.

- Davor i ja smo prijatelji. Nikad nismo pričali o ratu. Nije nas to zanimalo. Davor je nasmijana osoba, uvijek je bio vedar i pun pozitivne energije. S njim se nije teško slagati. Bili smo cimeri. Ponekad se šalim sa svojom ženom: Više sam spavao sa Šukerom nego s tobom - zaključio je Mijatović.

 

Komentara 7

Avatar MK3
MK3
23:01 30.03.2023.

Mi igrači nismo imali osjećaj da se nešto ozbiljno događa? 1992. godine, kada smo se plasirali na Euro, počeli su problemi? Peđa se čudi što Hrvati nisu htjeli putovati, Srbi i Crnogorci jesu - a možda se Peđa i čudi što Hrvati nisu htjeli rušiti Vukovar i ubijati, Srbi i Crnogorci jesu... Hvala Bogu problemi nisu počeli 1219, 1918, 1928, 1986, 1989, 1991 nego tek kad Hrvati nisu htjeli putovati...

PO
pobjednik2
23:18 30.03.2023.

Njima nije bilo jasno zašto Hrvati nisu htjeli nastupati za Jugoslaviju 1992.? Pa stvarno bre Hrvati!? Koji vam je bre?

Avatar Čudomix
Čudomix
23:38 30.03.2023.

Neka pita Milojka Pantića zašto Hrvati nisu htjeli s njima putovati... koja panjina braćo mila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije