Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

CR je bijesan! Real forsira Balea i tako tjera Ronalda

Cristiano Ronaldo
Foto: Reuters/PIXSELL
25.07.2015.
u 13:47

Čini se da će se odnosi dvaju najskupljih igrača dodatno pogoršati jer je Benítez dobio upute da ne izdvaja Portugalca kao zvijezdu, piše Max!

Cristiano Ronaldo nije sretan što je Gareth Bale miljenik predsjednika Florentina Péreza, a posljedično i trenera Rafaela Beníteza. Iako je iza njega osrednja sezona, Velšanin je određen kao zaštitni znak novog Reala i kao središnja figura momčadi. Čim je zasjeo na klupu, Benítez ga je premjestio s desnog krila na mjesto iza napadača, gdje su ranije bili korišteni James Rodríguez i Isco, piše tjednik Max! čiji je novi broj od danas na kioscima.

Iskušao je Balea u novoj ulozi protiv Rome u prijateljskoj utakmici u Melbourneu, završenoj bez golova.

– Postavljanje Balea iza napadača opcija je koja mi se sviđa. To nije bio eksperiment, mislim da je to zanimljiva mogućnost i za ubuduće – iznio je Benítez.

CR ne može za Ikerom

Međutim, ne samo što se nije iskazao kao razigravač, Bale je izazvao Cristianov gnjev jer mu nekoliko puta nije dodao u izglednoj situaciji. Čini se da će se odnosi dvaju najskupljih igrača dodatno pogoršati jer je Benítez dobio upute da ne izdvaja Portugalca kao zvijezdu.

– Ronaldo, Bale... Svi su oni odlični. James, Isco, Benzema, Ronaldo ili Bale, svi su dobre opcije u napadu – izjavio je trener na početku australske turneje.

Španjolski mediji koji prate Real na turneji javljaju da Cristiano ne izgleda zadovoljno tijekom treninga te zaključuju da se ne razumije s Benítezom. Njegove geste i izrazi lica pokazuju da mu se ne sviđaju vježbe pod novim stručnjakom, a poslovni potezi govore o neslaganju s gazdom Pérezom.

Nedavno je Cristiano prodao prava na svoje ime i lik singapurskom poduzetniku Peteru Limu, koji je slučajno vlasnik Valencije. Tako će prihod od komercijalnog iskorištavanja Cristianova imena i lika završavati u Limovoj blagajni te koristiti jačanju ambiciozne Valencije.

Iako se glasine o Cristianovu odlasku iz Reala šire godinama, transfer se gotovo sigurno neće ostvariti ovog ljeta. Realovi članovi ne bi otrpjeli da gotovo u isto vrijeme dva klupska simbola napuste Bernabéu. Jer, proteklih se dana uz mnogo gorčine od Reala oprostio Iker Casillas, novi vratar Porta. Ikerov je menadžer Santos Márquez osporio Pérezovu tvrdnju da je Iker otišao svojevoljno.

– Iker nije želio otići. Nije tražio da bude prvotimac, nego je samo želio završiti karijeru u Madridu. Bio je tu sretan jer to je bio njegov dom, ali oni ga nisu htjeli. Kada je Benítez prije tri tjedna stigao u klub, svi su samo pričali o De Gei te ponavljali koliko je Navas sjajan golman.

Navas i Casilla neiskusni

Posljedica Ikerova odlaska je očajničko Realovo nastojanje da dovede Davida de Geu iz Man. Uniteda. No, da bi nagovorio Engleze na prodaju vratara Furije, Real će morati pustiti Sergija Ramosa na Otok.

El Pais je otkrio da Realova struka nije zadovoljna dvojicom vratara koje trenutačno ima na raspolaganju, Keylorom Navasom i Kikom Casillom. Po ocjeni struke, obojica su vratara sposobna, ali nezrela te im treba više vremena za prilagodbu. Nijedan nema iskustva u Ligi prvaka, Navas je branio samo u Europskoj ligi.

Neizbježne pogreške Navasa i Casille smjesta bi potakle val navijačkih prosvjeda protiv vrha uprave. Nedavni oproštaj prognanog Casillasa bio je obilježen bijesom stotina navijača, koji su pozivali Péreza na ostavku. Ako bi mjesto vratara postalo slaba točka, pritisak na glavatog predsjednika neizbježno bi se povećao. Stoga je Realu nužan treći vratar, bolji od obojice.

Real Madrid mora dovesti Davida de Geu prije rujna želi li izbjeći plaćanje odštete. Prema odredbama privatnog ugovora, morat će platiti vrataru 10 milijuna eura ako ne realizira transfer do 20. kolovoza i još pet ako propusti rok do 1. rujna.

Slijedi dogovor oko uvjeta

No, United odbija prepustiti De Geu, osim ako u zamjenu za njega ne bi stigao Ramos. Seviljski je stoper raspoložen za odlazak iz Reala, a Pérez ga se odavna želi osloboditi. Sve su strane, dakle, spremne na veliku trampu i samo je potrebno dogovoriti uvjete: hoće li i koliko jedan od dvaju klubova morati nadoplatiti u gotovini.

United je prošlih dana uputio Realu novu ponudu za Ramosa u iznosu od 60 milijuna eura. Ako Real prihvati, Englezi će početi pregovore o De Gei. Unitedov trener Louis van Gaal diskretno je napomenuo da i dalje čeka Realova stopera: – Pojačanja su stvar procesa, a tržište je otvoreno do 31. kolovoza. Moguće je da je g. Ramos dio tog procesa – rekao je Nizozemac.

Još samo Marcelo i Ramos

Suradnici savjetuju Péreza da pusti Ramosa jer je postao opterećenje za klub. Većina Realovih članova zamjera mu na upornom traženju povišice. Kad je 2013. stigao Carlo Ancelotti, Pérez mu je naložio da bude strog prema Ramosu jer se osjeća važnijim nego što jest i stalno zahtijeva bolju plaću.

Doveden iz Seville 2005., Ramos zadnjih pet godina ima godišnju plaću od pet milijuna eura neto, za pola milijuna više od Luke Modrića, a za milijun manje od Karima Benzeme. Daleko ispred Ramosa je Gareth Bale sa 11 milijuna, dok je nedostižan na čelu Cristiano Ronaldo sa 20 milijuna.

Pérez je uvrstio Ramosa među nepoželjne na nagovor Joséa Mourinha, koji mu je priopćio da se čim prije treba osloboditi Casillasa, Ramosa, Higuaína, Kake, Özila, Xabija Alonsa, Albiola i Marcela. Predsjednik ga je poslušao: od nabrojenih “crnih ovaca”, danas su u Realu još samo Marcelo i – Ramos.

U novom broju Maxa! još pročitajte:

Eduardov ugovor života u Šahtaru

Razočarani Gregory Sertic: HNS me ne zove već dvije godine

Intervju s Marinom Čilićem

Eksplozija NBA ugovora. LeBron prvi ide preko 200 milijuna dolara.

>> Tjednik Max! pratite i na Facebook profilu

>> Cristiano Ronaldo se doslovno prodao i sad ga 'posjeduje' vlasnik Valencije

Komentara 3

OL
olrajt
17:11 25.07.2015.

...sve nacionalne televizije prenose izvlačenje grupa za svetsko prvenstvo ali naša nacionalna televizija ne .....vljda dobila zabranu od CK ,a kod vas drugovi iz večernjeg ne može se komentirati članak o izcvlačenju grupa!

LO
Lovro13031999
16:07 25.07.2015.

Smiri se Kiki...

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
17:52 25.07.2015.

Kiki plače odo odmah sakupit njegove suzice i ima da se oparim, pohotnice če ih vrednovat više od bisera jer im je svaka vrijedna milijun karata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije