Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEŠ - POR

Cristiano Ronaldo: A sada idemo po finale!

'Portugal\'s Cristiano Ronaldo kicks the ball in front of Czech Republic\'s Michal Kadlec (R) during their Euro 2012 quarter-final soccer match at the National stadium in Warsaw June 21, 2012. Picture
Foto: 'KAI PFAFFENBACH'
1/3
22.06.2012.
u 18:34

- Ma nije ovaj ulazak u polufinale osveta kritičarima, ovo je pobjeda za sve nas - kazao je Joao Moutinho

Malo je onih koji bi uoči početka Europskog prvenstva zaokružili Portugal kao reprezentaciju koja će igrati u polufinalu. Pogotovu jer je bio u skupini smrti s Njemačkom, Nizozemskom i Danskom. I kad je još izgubio od Njemačke...

Šuker sijed i s trbuhom

No, onda su zaredali s pobjedama, Danska, Nizozemska, a sad i Češka u polufinalu. U redu, možda je Češka bila najbolji izbor za njih, ali tko danas za to pita, Cristiano Ronaldo i njegovo društvo mirno čekaju Španjolsku ili Francusku, u borbi za finale.

- Zaslužili smo pobjedu jer smo jednostavno bili bolji, a ja sam zabio još jedan gol. Samo, ne bih sad stvarao euforiju, trebamo ostati mirni. Tko god nam bude suparnik u polufinalu, Španjolska ili Francuska, nastojat ćemo ga pobijediti jer je naš ulazak u finale objektivan - kazao je Cristiano nakon što je primio nagradu za najboljeg igrača utakmice, a Portugalci su zabilježili da je pozirao zajedno s velikom hrvatskom zvijezdom Davorom Šukerom koji već ima mnogo sijedih.

U Portugalu se u četvrtak navečer slavilo, ulice su bile pune, nada da Portugal može dogurati daleko podgrijana je sjajnom igrom Cristiana Ronalda. Iako, nije Portugal samo on, dobro je to izbalansirana momčad u kojoj najbolji igrač ima slobodu, no ostali se drže taktičkih zadaća koje im je dao Paulo Bento.

- Dižemo se iz utakmice u utakmicu, u igri s Češkom bili smo apsolutno nadmoćni i budemo li i dalje išli korak po korak, mogli bismo ostvariti san i zaigrati u finalu. Čuo sam da narod slavi na ulicama Portugala. To je normalno, mi smo emotivan narod koji voli slaviti - dodao je Nani.

Milanu Barošu je dosta

Portugalci su doživjeli i dosta kritika, pogotovu nakon poraza od Njemačke.

- Ma nije ovaj ulazak u polufinale osveta kritičarima, ovo je pobjeda za sve nas - kazao je Joao Moutinho.

Česi su otišli kući pomiješanih osjećaja, sretni jer su došli do četvrtfinala, a tužni jer dalje nisu mogli.

- Skidam kapu igračima. Sad smo razočarani što smo ispali, ali igrali smo dobro. Jesmo li mogli spriječiti Ronalda da zabije? Pa on je ekstra klasa, izvanserijski igrač, Gebre Selassie mučio se s njime. Ne znam je li netko pri golu pogriješio, čak i nije važno, Ronaldo je vodio svoju momčad do pobjede, a gol se jednostavno dogodio, opet je pokazao koliko je kvalitetan - rekao je češki izbornik Michal Bilek. Milan Baroš oprostio se od reprezentacije, o tome razmišlja i Tomas Rosicky.

Češka se reprezentacija oprostila od Eura i utakmice s Portugalom neće se rado sjećati. Na ovom je Euru Češka jedina momčad koja tijekom jedne utakmice nije pucala u okvir vrata. Ronaldo je dosad četiri puta na Euru pogodio vratnice, više od bilo koje druge reprezentacije. Bio mu je ovo šesti pogodak na EP-ima, izjednačio se s Nunom Gomesom.

Komentara 1

FA
fant
22:55 22.06.2012.

razbit će vas španjolska. uostalom pobijedili ste češku jedan nula vau svima se tresu gaće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije