Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u tekvondou

Črep debitirao s pobjedom, u utorak nastupaju uzdanice Jelić i Pole

Foto: Dražen Brajdić
1/2
29.05.2023.
u 14:11

Smatram da sam tu bio s razlogom ali i da sam mogao bolje i da u budućnosti mogu biti na razini hrvatske reprezentacije koja godinama postiže uspjehe, kazao je 20-godišnji hrvatski borac

Matija Črep (68 kg), član zagrebačkog Iona, imao je tu (ne)sreću da među hrvatskim tekvondašima i tekvondašicama mora biti taj koji će probiti led na sedmodnevnom Svjetskom prvenstvu što je ovog ponedjeljka započelo u Bakuu. 

Nakon pobjede nad Kobenanom iz Obale Bjelokosti (7:6, 8:5), Črep se u drugom krugu borio s Francuzom Theom Lucienom i izgubio (6:8, 8:9). Kao što se vidi, od prošle godine se u tekvondou boduju runde a ako netko dobije prve dvije runde za trećom onda nema ni potrebe.

- Iz ove godine smo izvukli maksimum. Nisam se nadao reprezentaciji a kamoli nastupu na Svjetskom prvenstvu čemu su se protivile moje ozljede koje me, na nesreću, prate. I zato je, nakon rezultata koji baš i nije zadovoljavajuć, lijepo vratiti se kući čitav. 

Što to Matiju čini nezadovoljnim? Pa ipak je on debitant na velikim svjetskim natjecanjima i ne može se reći da je razočarao.

- To ja tako gledam više zbog mentaliteta hrvatske reprezentacije. Mi u ovom sportu nismo slaba nacija već godinama postižemo rezultate vrlo dobre rezultate. Smatram da sam tu bio s razlogom ali i da sam mogao bolje. I vjerujem da će biti bolje u godinama koje dolaze i da ću biti na razini hrvatske reprezentacije.

Koje to iskustvo, iz izgubljene borbe s Francuzom, ovaj student druge godine Kineziološkog fakulteta nosi kući? 

- U toj borbi ulogu je igralo i iskustvo kojeg meni nedostaje. Mislim da je ono presudilo iako se taj poraz mogao izbjeći. Naime, tu malo radi i psiha jer vi kada vodite želite sačuvati rezultat. Tada više ne mislite o taktici nego kako preživjeti tih 20 sekundi. Bila je to moja kriva procjena i na samom isteku druge runde i nju sam izgubio i ta je borba za mene bila gotova. 

Drugog dana natjecanja (utorak) nastupit će troje naših predstavnika - Matea Jelić (73 kg) i Doris Pole (67 kg) te najmlađi naš reprezentativac 17-godišnji Jan Flegar (58 kg). Za razliku od debitanta Jana koji je u Baku došao skupljati iskustvo, Matea i Doris su tekvondašice i svjetskog vrha, kadre boriti se za odličja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije