Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROJ ZA NOVaC

CR7 godišnje zaradi 55 mil. €, a popularniji je i od Obame

Cristiano Ronaldo and Irina Shayk during the red carpet of the Liga de Futbol Profesional Awards in Madrid. October 27, 2014. Foto ??© nph / Jose Luis Frias) *** Local Caption ***     /PIXSELL
Foto: NPH/Pixsell
05.02.2015.
u 09:12

CR7 je i najomiljenija osoba na društvenim mrežama. Sa 106 milijuna pratitelja na Facebooku prvi je u svijetu, daleko ispred Lea Messija (77 milijuna), Baracka Obame (44 milijuna), LeBrona Jamesa...

Osim što je stroj za golove, Cristiano Ronaldo je i stroj za novac - Forbes ga je proglasio marketinški najisplativijim sportašem svijeta. Portugalac doslovno sve što dotakne pretvara u zlato, pa nije čudo da na njega sponzori čekaju u redu.

Godišnja plaća u madridskom Realu mu je 20 milijuna eura, no još 35 milijuna eura svake mu godine kapne od sponzorskih ugovora (Nike, Castrol, Emporio Armani, Emirates, Toyota, Samsung, KFC, Herbalife...). Najizdašniji je Nike, koji mu godišnje daje devet milijuna eura. Od Emporio Armanija dobije milijun eura, a zauzvrat se pojavi na dva njegova događaja i ponosno pozira u donjem rublju pokazujući svoje savršeno isklesano tijelo.

Vrijedi pola milijarde eura

CR7 je i najomiljenija osoba na društvenim mrežama. Sa 106 milijuna pratitelja na Facebooku prvi je u svijetu, daleko ispred Lea Messija (77 milijuna), Baracka Obame (44 milijuna), LeBrona Jamesa (29), Kim Kardashian (25), Madonne (18)...

Ronaldo je rekorder i na Twitteru, sa 33,4 milijuna sljedbenika.

A kolika je marketinška vrijednost Ronalda najbolje potvrđuje tvrdnja Forbesa da bi prodajom Portugalca vrijednost madridskog Reala pala za 500 milijuna eura! Sa 3,2 milijarde na 2,7 milijardi. I zato ne čudi da Manchester City i Manchester United, čije su dionice na američkoj burzi, grčevito pokušavaju dovesti Portugalca u svoje redove.

Otkad je prije pet sezona došao u Real, prodano je čak četiri milijuna Ronaldovih originalnih Adidasovih dresova. Cijena dresa je 100 eura, što je promet od 400 milijuna eura. Srećom, Ronaldov agent je to predvidio pa CR7 dobiva na račun 10 posto od svakog prodanog dresa.

Putem Tigera Woodsa

Cristiano će za koju godinu postati tek drugi milijarder među sportašima. To je dosad uspjelo jedino američkom golferu Tigeru Woodsu, i to prije tri godine.

Dobra je vijest za sve žene da si Ronaldo još traži idealnu družicu, nakon što je nedavno prekinuo sa zaručnicom Irinom Šajk. Ona mu, navodno, više nije željela opraštati nevjere.

>>Ronaldo osvojio Zlatnu loptu i glasno uzviknuo... Evo kako se sprdaju s njime zbog toga

>>Evo što je prvo Ronaldo napravio nakon što je objavio prekid s Irinom Shayk

Komentara 1

DU
Deleted user
18:04 05.02.2015.

Znaci da to sto on u prosjek zaradi za 24 sata ja trebam da radim 5 godina. Još ja i dobro zaradim u Švedskoj jer sličan posao bi mi trebalo barem 12 godina radnog staza u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije