Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Šutalo

Čovjek s tri putovnice: Možemo biti i prvaci

Cedevita - Zadar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.04.2014.
u 13:00

- Ovo nije realno stanje između ove dvije momčadi, no vidjeli smo da je Cedevita ispuhana i krenuli smo agresivno od prve sekunde

Nakon neočekivanog poraza od Zadra (72:85) i loše igre svojih ljubimaca navijači Cedevite bili su zdvojni. Da li da vjeruju da se prvi mačići bacaju u vodu ili u onu da se po jutru dan poznaje. Premda su gostovali kod drugoplasirane momčadi ABA lige, a oni su 11 mjesta ispod, Zadrani su imali ono što domaćini nisu. To Amerikanci zovu “momentum”, a mi bismo to mogli nazvati impulsom.

I Partizan pomogao Zadru

Nakon dramatično izborenog ostanka u ABA ligi, Zadar je nastavio igrati jednako borbeno, ali ovaj put bez ikakvog pritiska, što je jako dobro utjecalo na preciznost njegovih igrača. Cedevita se pak vratila iz Beograda gdje se u hrvanju s Partizanom poprilično potrošila, a i neki igrači su podcijenili gosta, kao da su već prije utakmice osvojili bodove.

Zbog svega toga, trener Jasmin Repeša tu je utakmicu jako apostrofirao, no do centra za odgovornost u mozgu nekih mlađih igrača očito nije uspio prodrijeti.

Osim toga, Jasko nije mogao računati na Sutona i Raya, a Delašu je ovo bila prva utakmica mjesec i pol dana nakon što mu je puknulo plućno krilo. Dakle, sve se posložilo u korist autsajdera i on je priliku iskoristio.

I na tome mu svaka čast, posebice mladom treneru Rajku Vidakoviću (36) koji je uvjeravao igrače da se i bez obzira na onih -43 u tri utakmice Cedevitu može pobijediti usred Zagreba.

- Ovo nije realno stanje između ove dvije momčadi, no vidjeli smo da je Cedevita ispuhana i krenuli smo agresivno od prve sekunde. Ne, Cedevita nas nije podcijenila jer Repeša nikoga ne podcjenjuje, no po njihovim kretnjama i govoru tijela vidjelo se da su umorni - objašnjavao je Vidaković čiji brat blizanac Šime radi kao pomoćnik Ivice Burića u Jollyju, sljedećem Cedevitinu suparniku.

Od davljenika do prvaka!

Nakon ove pobjede, regionalnom davljeniku Zadru perje je toliko poraslo da je šuter Marko Šutalo kazao:

- Nakon što smo skinuli ogroman teret s vrata ostankom u ABA ligi, počeli smo vjerovati da smo dovoljno kvalitetni da se suprotstavimo Ciboni i Cedeviti.

Možete li biti prvaci?

- Ako smo vjerovali da možemo pobijediti Cedevitu u Zagrebu, znači da vjerujemo i u najveće uspjehe, no nećemo se opterećivati.

Mi vjerujemo da je Šutalo rijetkost na ovim prostorima. Čovjek ima tri putovnice. Srpsku jer je u Vojvodini odrastao, bosansku jer mu je otac iz okolice Stolca, ali i hrvatsku jer je Hrvat.

Već danas nastavlja se liga za prvaka.

U drugom kolu igraju: Cedevita - Jolly (19), Šibenik - Cibona (20.30), Zagreb - Kvarner (19) i Zadar - Alkar (19).

>> Iznenađenje u prvom kolu: Zadar u gostima razbio Cedevitu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije