Naslovnica Sport Ostali sportovi

Ćosić novinar godine, Bertičeviću nagrada za životno djelo

Dugogodišnji komentator i urednik u sportskoj redakciji Hrvatske televizije Drago Ćosić dobitnik je nagrade za novinara godine u godini prebaogatoj sportskim događajima
20. veljače 2017. u 16:23 2 komentara 333 prikaza
Drago Ćosić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Komentator HTV-a Drago Ćosić izabran je za novinara godine, dok je legenda Sportskih novosti Neven Bertičević dobio nagradu za životno djelo na svečanosti dodjele nagrada i priznanja za 2016. godinu Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) održanoj u ponedjeljak u Karlovcu. 

Dugogodišnji komentator i urednik u sportskoj redakciji Hrvatske televizije Drago Ćosić dobitnik je nagrade za novinara godine u godini prebaogatoj sportskim događajima.

Ćosić je bio voditelj projekta nogometnog Eura 2016 u Francuskoj koji je postigao iznimnu gledanost ne samo nogometnih susreta već i emisija prije i poslije samih utakmica, a na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru komentirao je veslačke uspjehe naših sportaša, uz prijenose boksa i rukometnih utakmica.

Island U DELIRIJU Mislili ste da Drago Ćosić urla? Poslušajte onda islandskog komentatora Island Nakon velike pobjede Euforični komentator: 'Islandski Drago Ćosić' dobio otkaz

Dobitnik nagrade za životno djelo Neven Bertičević u Sportskim novostima je prve tekstove objavio 1972. godine, a nastavio je objavljivati i nakon umirovljenja. Tenis i košarka su mu najveće sportske ljubavi, pamti se njegovo praćenje Gorana Ivaniševića na putu ka naslovu u Wimbledonu 2001. godine, a izvještavao je i s Olimpijskih igara od Sarajeva 1984 do Pekinga 2008. kao i svjetskih i europskih prvenstava u košarci.

Prošle godine je tijekom finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine Bertičević je postao prvim dobitnikom ITF-ove novinarske nagrade za poseban doprinos promociji tenisa i Davis Cupa.  

Fotoreporter Pixsella Sanjin Strukić dobitnik je priznanja za sportsku fotografiju, dok je priznanje  za intervju dobio bard Jutarnjeg lista i hrvatskog sportskog novinarstva Tomislav Židak za razgovore s trenerom Bayerna Carlom Ancelottijem, umirovljenim menađerom Ljubom Barinom, Josipom Skoblarom i Ivicom Olićem. 

Novinarka Kristina Leovac iz Sportskih novosti dobitnica je priznanja za najbolju reportažu u kojoj je predstavila Madeiru, portugalski otok u Atlanskom oceanu na kojem je rođen Cristiano Ronaldo, a priznanje za publicistiku dobio je koprivnički kroničar Ivo Čičin Mašansker za knjigu Vratar u zaleđu/Golman u ofsajdu.

Priznanje za najbolju TV-emisiju otišlo je emisiji Sport nedjeljom Z1, najbolja radijska emisija je Sport i glazba Drugoga programa Hrvatskog radija, priznanje za lokalno novinarstvo otišlo je Jurici Vukojeviću iz Opuzena za praćenje Maratona lađa na Neretvi, dok je Jurica Gizdić dobitnik posebnog priznanja za knjigu Hrvatski olimpijci i odličnici. Košarkaški klub Cedevita imala je najbolju press-službu u prošloj godini, dok je veslač Damir Martin, srebrni sa Olimpijskih igara u Riju, dobio posebno priznanje HZSN-a za suradnju s medijima. 

Svečanost dodjele nagrada i priznanja u karlovačkome hotelu Korana Srakovčić uveličali su i državna tajnica za sport Janica Kostelić, predsjednik Hrvatskog olimpijskoga odbora Zlatko Mateša i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, a prije svečanosti održan je i 26. sabor HZSN-a pod predsjedanjem Jure Ozmeca. 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Mlach:

    pa dobro da li ste vi normalni...covjek je iritantan do bola...dreci se neprimjerno i valja hrpetinu neistinih cinjanicama...a o gafovima da inne govorim......moze nagrada ali samo.u slucaju da zauvijek ode s tv-a.....

  • Avatar Istinski Pravi Hrvat
    Istinski Pravi Hrvat:

    Ćosić i Bertičević zaslužuju nagradu za životno djelo jer komentarišu hrvatski domoljubni sport kao svoji na svome sa svojom bijednom platom.