Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operacija Ahilove tetive

Ćorluka sutra na stolu kod doktora koji je operirao i Beckhama, Guardiolu, Ottey...

Turkey v Croatia - UEFA Euro 2016 - Group D - Parc des PrincesCroatia's Vedran Corluka holds a bandage to his head after picking up a head injury during the gameMartin Rickett Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.04.2017.
u 23:20

U karijeri je Orava napravio više od 20.000 operacija, a zovu ga i sportski dr. House

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka u srijedu će u Finskoj biti podvrgnut operaciji Ahilove tetive na desnoj nozi. Loša je vijest što će zbog toga pauzirati 5-6 mjeseci, no dobra je da je u rukama ponajboljeg stručnjaka za Ahilovu tetivu, finskog ortopeda Sakarija Orave. A taj 71-godišnjak u karijeri je operirao brojne poznate sportaše, među ostalima i nogometaše Davida Beckhama, Pepa Guardiolu, Andrea Barzaglija, Didiera Deschampsa, Fabia Coentraa, Thomas Vermaelena te vrhunske atletičare poput dugoprugaša Hailea Gebrselassieja i sprinterice Merlene Ottey.

Zanimljivo, Orava je i bivši boksački prvak, kao 17-godišnji mladić osvojio je seniorsko prvenstvo Finske u kategoriji do 54 kilograma.

U karijeri je Orava napravio više od 20.000 operacija, a zovu ga i sportski dr. House.

I zato će Ćorluka sutra biti u najboljim mogućim rukama. Inače, nogometaši se bez problema vraćaju na travnjak nakon takvih operacija Ahilove tetive, no riječ je o teškoj ozljedi, koja zahtijeva oko tri mjeseca da ta tetiva zaraste. A onda sportaš uz fizikalnu terapiju može za šest mjeseci od operacije početi trenirati punom snagom. Uglavnom, Ćorluka će propustiti sve utakmice kvalifikacija za SP, ali bit će spreman za Rusiju ako se naši tamo plasiraju. A vjerujemo da hoće.

>>Kakav peh! Hrvatska reprezentacija ostala bez sjajnog napadača

>>Ćorluka poslao poruku koja će razveseliti izbornika Čačića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije