Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska

Ćorluka: Pobjedu ćemo proslaviti jahanjem konja 
u našem kampu

'TOPSHOTS - Irish defender Richard Dunne (R) vies with Croatian defender Vedran Corluka during the Euro 2012 championships football match Republic of Ireland vs Croatia on June 10, 2012 at the Municip
'FRANCISCO LEONG'
13.06.2012.
u 08:20

Puno je lakše igrati sa Srnom u zadnjoj liniji, nama iz obrane puno je lakše kad Darijo igra uz nas, presretni smo što je desni bek

Hladan kao špricer djeluje Vedran Ćorluka, glavni obrambeni igrač Hrvatske. Svjestan je važnosti utakmice s Italijom.

– Čim kažete Italija, znate o komu se radi, od početka smo Talijane označili kao svoje glavne konkurente za ulazak u drugi krug – kaže Ćorluka.

Nije ih puno gledao, vidio je samo dijelove njihove utakmice protiv Španjolske.

– Igrali su dobro protiv Španjolske, za nas je najvažnije da se dobro odmorimo, a do početka utakmice izbornik će se potruditi da otkrijemo sve detalje o Talijanima. Nema umora, kakav umor, bit ćemo spremni, navikli smo na ovaj ritam. Spremni smo dobro, letjet ćemo u četvrtak! – rekao je Ćorluka koji ima posjeklinu na nozi, ali kaže da će do utakmice biti sve u redu.

Ima i svoje favorite među Talijanima, sviđaju mu se njihovi vezni igrači. Zanimljivo, Ćorluka baš ne doživljava Balotellija opasnim, plaši se nekih drugih.

– Najviše mi se sviđaju De Rossi i Pirlo, oni jednim potezom mogu izbaciti cijelu obranu. Tu je i Cassano, koji će nam biti velika prijetnja. Opasni su Talijani u napadu, brzi su, neugodni, vižljasti. To nama višim igračima baš i ne odgovara – kazao je Ćorluka.

Smatra da će, bez obzira na kvalitetu Italije, to biti lakša utakmica od one s Irskom.

– Odgovara nam što će pokušati igrati, bit će otvoreniji, neće igrati na duge lopte i čekati prekide.

U taboru reprezentacije nema euforije.

– Poznati smo po tome da se dva dana prije utakmice priča da ne možemo nikoga pobijediti, a dva dana kasnije da ćemo biti prvaci Europe. Mi igrači smo mirni, nismo ovamo došli pobijediti Irsku, nego napraviti velike stvari. Zato smo se isključili iz svega, znamo da još ništa nismo napravili – ističe Ćorluka.

U zadnjoj liniji nenadano se pojavio Srna. Prva je Bilićeva varijanta da uza stopere na desnom beku bude Vida, a Srna je trebao igrati naprijed.

– Puno je lakše igrati sa Srnom u zadnjoj liniji, on je jedan od najboljih igrača na svijetu na toj poziciji.

Pobijedimo li Italiju, Hrvatska će biti u drugom krugu. Bit će slavlja.

– Mirno čekamo Italiju, ali, pobijedimo li, veselju neće biti kraja. Evo, ovdje u kampu je i hipodrom, tu su konji. Još nitko nije jahao, ali bude li sve u redu nakon Italije, mislim da će biti jahanja u kampu. Srna bi mogao povesti tu akciju – zaključio je Ćorluka.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:42 13.06.2012.

Boze samo da ne izgubimo od Talijana,sve ostalo na daje nadu,za prolaz u drugi krug natjecanja............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije