Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČARLI PRIZNAO

Ćorluka: Nisam spavao noć prije transfera u Spurse

Vedran Ćorluka
Pixsell
09.05.2010.
u 11:05

"Činilo se da Vedrana Ćorluku treba poslati na promatranje kada je zamijenio nezamislivo bogatstvo Manchester Cityja za borbu za ostanak na White Hart Laneu".

Tako News of the World započinje priču o hrvatskom nogometnom reprezentativcu koji je prije nekoliko dana sa svojim Tottenhamom osigurao nastup u Ligi prvaka i to nakon što je u izravnom obračunu pobijedio svoj bivši klub Manchester City (1:0).

"Danas, 20 mjeseci kasnije, bivši branič zagrebačkog Dinama više ne izgleda tako ludo budući da se raduje igranju u elitnom europskom natjecanju sa svojim novim klubom i to nakon tijesne, ali zaslužene pobjede na Eastlandsu u srijedu", nastavlja NOTW.

Engleski tabloid podsjeća kako je Ćorluka najbliže Ligi prvaka bio 1999. kao skupljač lopti u Maksimiru kad je Dinamo, pod vodstvom bivšeg Tottenhamovog igrača i trenera Osvalda Ardilesa, igrao protiv Manchester Uniteda.

- Sjećam se da sam bio skupljač lopti protiv Manchestera. Gledao sam igrače poput Roya Keanea, Davida Beckhama, Ryana Giggsa, Paula Scholesa, Dwighta Yorkea, Andyja Colea. Bili su samo nekoliko metara od mene. Tada su bili europski prvaci i nikad neću zaboraviti taj osjećaj, sanjao sam da ću i ja jednog dana zaigrati za veliki klub - kazao je Ćorluka.

- Svi su mi govorili: "Čarli, tražiš previše od sebe". Ali ja sam bio uporan, imao sam san i dobio sam šansu pridružiti se Tottenhamu i zaigrati za veliki klub.

NOTW navodi kako je Ćorluka, nakon sezone u Manchester Cityju, prešao u Tottenham posljednjeg dana prijelaznog roka u ljeto 2008. za 8,5 milijuna funti. Taj je transfer ostao u sjeni jer je isti dan Abu Dhabi Group iznenađujuće postao vlasnik "građana", dovevši iz madridskog Reala Brazilca Robinha.

- Čuo sam da bivši tajlandski premijer i tadašnji vlasnik Cityja Thaksin Shinawatra treba novac i tresao sam se od straha do zadnjeg trenutka. Želio sam igrati za Tottenham i nisam spavao cijelu noć prije transfera. Pitao sam se "što ako se dogodi ovo?", "što ako se dogodi ono" ukoliko transfer propadne - rekao je Ćorluka i zaključio:

- Bio sam oduševljen kad sam potpisao za Spurse, nikad neću zaboraviti taj osjećaj iako ga još uvijek ne mogu opisati. Bio sam uzbuđen što ću igrati za veliki, ambiciozan klub i što ću biti u momčadi s prijateljem Lukom Modrićem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije