Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljni u londonu

Ćorluka: Niko i Luka su izvrsni igrači

Vedran Ćorluka
Pixsell
06.02.2010.
u 10:02

- Oni su sjajni igrači, no to već svi znamo, budući da to dokazuju u svakoj utakmici - hvalio je Ćorluka suigrače iz Spursa i reprezentacije.

Vedran Ćorluka, branič hrvatske nogometne reprezentacije i nezamjenjivi član obrane Tottenhamove momčadi uskoro bi trebao ostvariti hvale vrijedan podvig.

Naime, 21. ožujka će se napuniti točno godinu dana od kada traje neprekinut niz Ćorlukinih pojavljivanja u udarnoj postavi sastava s White Hart Lanea kojeg vodi Harry Redknapp. Ove je sezone Ćorluka startao u svim utakmicama Premiershipa za svoje Spurse, a samo susrete protiv Manchester Uniteda i Arsenala nije odradio do kraja.

- Meni je sjajno to što igram svakoga tjedna, pogotovo u momčadi tako jakoj kao što su Spursi. Kada sam dolazio ovdje, bio sam uvjeren da za mene ima mjesta u postavi, ali meni su samo 23 godine i to da igram baš svaku utakmicu je veliko postignuće.

- Mislim da igram dobro, pa me menadžer svakoga tjedna stavlja u igru. Sretan sam zbog toga, pa se nadam da će me zaobići ozljede i da ću još dugo igrati za ovaj klub - veli Ćorluka za službeni klupski mjesečnik Hotspur, zadovoljan time što momčad uglavnom nastupa u istom sastavu što uvelike olakšava igru.

- Poznajemo igru jedni drugih u "dušu". Uzmite za primjer Lennona i mene; znam da mu mogu dodati loptu, a da ne moram niti pogledati gdje se nalazi. Jednostavno znam i to je sjajno. Od kada je Harry stigao, momčad se kristalizirala i nama je tako lakše igrati.

- Imamo i kvalitetu na klupi što nas tjera da na treninzima i u utakmicama idemo punim angažmanom znajući da se nikada ne smijemo opustiti - dodaje Ćorluka okrećući se zahtjevnim ispitima Premiershipa.

- Bez obzira na to tko je protivnik znate da neće biti lagano. Ono što znate jest da je svaka utakmica teška i da morate uložiti ogroman napor kako biste pobijedili.

"Vedrana, koji nam se priključio u rujnu 2008. godine iz Manchester Cityja, ne čudi što njegov bivši klub dobrim igrama kandidira za mjesto koje vodi u Ligu prvaka", piše Hotspur.

- City je velik klub, tako je bilo kada sam ja bio njihov član, a s mnogo novog uloženog novca ne čudi što se bore s nama, Liverpoolom i ostalima za mjesto među najbolja četiri. Sjajna je to borba i siguran sam da će biti neizvjesna sve do samoga kraja. Ipak, ta borba jača i nas same, pritisak se osjeća u svakom susretu, a to smatram pozitivnom stvari. Želimo to četvrto mjesto i nadam se da ćemo do njega i doći.

"U međuvremenu, Charlie je oduševljen što može svjedočiti sjajnim igrama svojih sunarodnjaka Luke Modrića i Nike Kranjčara."

- Oni su sjajni igrači, no to već svi znamo, budući da to dokazuju u svakoj utakmici. Luka nam je nedostajao tri mjeseca i divno je to što se vratio u momčad. Srećom, Niko je bio "vruć" u tom periodu i još je uvijek. Što da kažem? Njihove igre govore same za sebe.

- Čudno je govoriti o prijateljima. Čak i da ne igraju dobro ja bih rekao da su sjajni nogometaši, no istina je takva da su izvrsni, a sve to dolazi i od njihovog velikog zalaganja na treninzima. Većina igrača iz hrvatske nogometne reprezentacije igra izvan domovine, pa je lijepo doći kući, provesti vrijeme u krugu obitelji, prijatelja i govoriti materinjim jezikom. Mi smo trojica u istoj momčadi, a to je sjajna stvar. I naravno da svi u Hrvatskoj znaju sve o Tottenhamu - govori Ćorluka, te se potom okreće "tamnijim" temama:

- Jedino razočaranje, a ono je ogromno, jest to što nećemo igrati na Svjetskom prvenstvu. Moramo to potisnuti i pokušati se izboriti na europsko.

"To što se Hrvatska nije plasirala na SP mnoge je iznenadilo", piše Hotspur, pa ponovno prepušta riječ Ćorluki u zaključku:

- Sve je to dio nogometa. Neke sjajne momčadi kroz povijest propuštale su SP, a neke za koje smatrate da im ondje nije mjesto uspjele su rezervirati svoju kartu. To je nogomet i zato ga toliko volimo. Da je predvidljiv ne bi bio zabavan.

Komentara 1

OB
-obrisani-
12:30 06.02.2010.

Kako javljaju svijetske agencije HR reprezentacija če na World Cupu 2010 igrati u najsavremenijem nogometnom sistemu današnjice 3, 5, 2...Obrazloženje: 3 igrača če sedjeti u birtiji u Johannesburgu i Pretoriji, petorica če sa slovenskom i srbskom zastavom trčati po tribinama stadiona da navijaju za uspješniju balkansku braču a preostala dvojica nogometaša zbog pijanstva i lopovluka nisu dobili vize i ostaju doma u Croatiji i gledaju Svijetsko Prvenstvo u nogometu po TV ekranima...Taj sistem Bilić tek isprobava i jasno da je baza Funtana uz gemišt i narodnjake...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije