Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga, 20. kolo

Ćorluka debitirao za Bayer, sudjelovao kod prvog gola (video)

corluka
NPH/Pixsell
04.02.2012.
u 17:33

U 11. minuti Čarli je ubacio loptu s desne strane, Rolfes je pucao, odbila se do Kiesslinga koji je iz blizine posprema u mrežu.

Svoj debi u Bundesligi Vedran Ćorluka ipak nije obilježio pobjedom. To mu je zadovoljstvo uskratio Stuttgartov austrijski napadač Martin Harnik (ušao je s klupe u 76. minuti!), koji je u 93. minuti dvoboja Leverkusena i Stuttgarta bio najspretniji u gužvi u 16-ercu domaćina i s desetak je metara svladao vratara Lena, postavivši konačnih 2:2! Stuttgart je tako iskoristio prednost igrača više koju je imao zadnjih pola sata nakon isključenja Kadleca (drugi žuti karton) i odnio je bod iz Leverkusena.

Ćorluka je, kako je bilo i najavljeno, započeo utakmicu, igrao je na desnom boku, pa je na klupu preselio dosad standardni tamnoputi Nijemac Danny Vieira da Costa. I Ćorluka je sjajno startao, sudjelovao je u akciji kod vodećeg gola domaćina u 11. minuti. Ubacio je, naime, loptu s korner-crte sa desnoga boka u 16-erac, Rolfes je tukao, vratar Ulreich je odbio loptu, koju je Kiessling pospremio u mrežu.

Leverkusen je kontrolirao igru, Ćorluka je igrao solidno, pomalo suzdržano, nije prečesto išao prema naprijed, očito je da se želi priviknuti na način igre svoje nove momčadi. Ništa nije želio riskirati i za prvi put "Čarli" svakako može dobiti dobru ocjenu.

Stuttgart je izjednačio u 23. minuti. Bio je to indirektni udarac s 20-ak metara, Ibišević je kratko dodao loptu Schieberu, koji je neometan i neblokiran(!?) opalio i pogodio za izjednačenje.

Već u 47. minuti Leverkusen je opet poveo, strijelac je iz 11-erca bio Rolfes, nakon prekršaja na Benderu. U 62. minuti isključen je Kadlec, dobio je drugi žuti karton zbog povlačenja Cacaua. Trener Stuttgarta, Bruno Labbadia, u igru je uveo još jednog napadača, Martina Harnika, koji je na samome izdisaju utakmice zatresao mrežu domaćina i donio bod svom sastavu. Spomenimo da je u 93. minuti zbog oštrog prekršaja na Schürrleu isključen i igrač Stuttgarta Molinaro, a najveća Leverkusenova zvijezda, Michael Ballack, opet je utakmicu odgledao s klupe. I dalje, eto, traje "hladni rat" između Ballacka i klupskoga vodstva...

Oporavljeni Mario Mandžukić ušao je na travnjak u 46. minuti, no njegov je Wolfsburg samo mršavo remizirao doma s Mönchengladbachom. Nije bilo pogodaka, Mandžukić nije baš bio zapažen u igri, a nije imao ni šansu.

Srđan Lakić je odigrao zadnjih 15 minuta za svoj novi klub Hoffenheim u domaćem 2:2 remiju s Augsburgom. Ušao je Lakić nakon izjednačenja gostiju, no nije imao prilike zatresti mrežu Augsburga za pobjedu svoje momčadi.

Schalke je kod kuće iznenađujuće remizirao s Mainzom (1:1) i gubitak ova dva boda mogao bi skupo stajati momčad iz Gelsenkirchena u utrci za naslovom. Spomenimo i da je Hertha u Berlinu poražena protiv Hannovera (0:1)...

Rezultati 20. kola: Nürnberg – Dortmund 0:2, Leverkusen – Stuttgart 2:2, Wolfsburg – Mönchelgladbach 0:0, Schalke – Mainz 1:1, Hertha – Hannover 0:1, Hoffenheim – Augsburg 2:2.

Redoslijed: Dortmund 43 boda, Schalke 41, Bayern (-1) i Mönchengladbach po 40, Leverkusen i Werder (-1) po 31...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije