Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČAO O KARIJERI

Ćorluka: Bale je bio normalan, a onda eksplodirao i izbacio Niku

corluka
fclm.ru
24.10.2013.
u 19:03

– Bilo je sjajno trenirati s igračem poput Beckhama. Otvoren je za razgovor. Nisam vidio da netko ima bolju desnu nogu, lopta leti točno onako kako on želi – kaže Ćorluka.

Vedran Ćorluka dao je veliki intervju za stranicu Lokomotiva, kluba u kojem igra posljednjih godinu dana. Branič hrvatske reprezentacije karijeru je počeo u Dinamu, a Rusima je ispričao kako se to dogodilo.

– Kad je izbio rat u Bosni, moja se obitelji preselila u Zagreb. U novinama smo vidjeli oglas za Dinamovu nogometnu školu. Nakon toga sam u klubu proveo sljedećih 12 godina.

Bio na posudbi u Interu s Lukom Modrićem i Eduardom da Silvom.

– Na kraju smo završili drugi iza Hajduka, a Dinamo je bio sedmi. Malo nam je nedostajalo da postanemo prvaci. Bila je to jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri.

Nakon toga završio je u Manchester Cityju.

– Želio sam otići u Manchester United, ali je najveća ponuda došla iz Cityja – 12 milijuna za 20-godišnjeg igrača koji je odigrao tek sedam, osam utakmica za reprezentaciju. Za nekoliko tjedana sam s Cityjem svladao United i to je bilo poput sna – rekao je Ćorluka i dodao da su ponude poslali još Everton, Milan i Borussia Dortmund.

Kaže da se namučio čuvajući Waynea Rooneya.

– Igrao sam za Tottenham protiv Uniteda i na poluvremenu smo vodili 2:0. U nastavku je United okrenuo utakmicu, zabio pet golova, a Rooney je dva puta samo prošao pored mene. Bilo je to vrlo razočaravajuće, ali to vas nauči da radite na sebi i da vam se to nikada više ne ponovi.

Trenirao je i s Davidom Beckhamom.

– Bilo je sjajno trenirati s igračem poput Beckhama. Otvoren je za razgovor. Nisam vidio da netko ima bolju desnu nogu, lopta leti točno onako kako on želi. Pravi je profesionalac.

Ćorluka misli da je nekadašnji trener Tottenhama Juande Ramos bio problematičan, ali da je dolaskom Harryja Redknappa sve sjelo na svoje mjesto.

– Uvijek je govorio: Što vas ja imam učiti? Znate više o nogometu od mene i igrate za svoje reprezentacije. Ja sam vas okupio, a vi radite svoj posao.

Tada je u Spursima bio i Gareth Bale koji će poslije završiti u Realu za više od 90 milijuna eura.

– Bale je prije dvije godine bio običan, normalan nogometaš. A onda je eksplodirao i pristao nezaustavljiv. U početku je Bale sjedio na klupi zbog Nike Kranjčara. No, Bale je napredovao, pojavio se u prvoj momčadi i više ga se nije moglo izbaciti iz prvog sastava – rekao je Ćorluka.

>> Čarli je pravi lider... A Modrić nije, nema potrebnu osobnost

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije