Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadigrao federera

Ćorić u najvećem finalu karijere traži prvu pobjedu protiv Đokovića

Borna Ćorić
Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL
14.10.2018.
u 07:00

Finale u Šangaju između Ćorića i Đokovića počet će u 10.30 sati uz prijenos na Sportklubu.

Borna Ćorić je preko Rogera Federera ušao u svoj prvi finale na turnirima iz kategorije Masters 1000. Učinio je to u polufinalu Šangaja (nagradni fond 9,2 milijuna USD) na veličanstven način, ne dopustivši slavnom Švicarcu niti jednu priliku za obrat. Borna je pobijedio sa 6:4, 6:4 i za samo sat i 14 minuta igre stigao do finala s Novakom Đokovićem.

Federer: Borna je bio bolji!

Naš je 21-godišnjak totalno nadigrao Federera, osvojio je 12 poena više (61:49 ) i čak zabio as više (9:8). Od statističkih podataka istaknimo još da je Borna imao ubačaj prvog servisa od čak 78 posto, a da je na prvom servisu izgubio samo šest poena (38:32, 84 posto).Ćoriću je ovo bio drugi Masters 1000 polufinale, a oba puta je protiv sebe imao Federera.

Čarobnjak iz Basela se u Indian Wellsu ove godine nekako izvukao (5:7, 6:4, 6.4), ali mu sada Borna vraća s kamatama. Najprije ga je pobijedio u finalu Hallea (7:6 (6), 3:6, 6:2), a sada je u Šangaju u potpunosti poravnao omjer pobjeda i poraza na 2-2. Zagrepčaninu je to bila 18. ovogodišnja pobjeda na Mastersima (uz sedam poraza), bolji od njega samo su Alexander Zverev s 22-7 i Novak Đoković koji ima 19-6.

Ćorić je sjajno servirao, zadržao mirnoću i u najtežim trenucima (kod servisa za meč imao je 15:30), bio iznimno precizan... Odigrao je možda i svoj najbolji meč. Ili jedan od najboljih. Odavno nismo Federera gledali u tako podređenoj ulozi.

- Bio je bolji, više je pritiskao loptu, servirao je bolje i to je to. U oba sam seta ušao loše, a ovdje su uvjeti za igru bili iznimno brzi - kazao je nakon meča Federer.

Foto: ALY SONG/REUTERS/PIXSELL

Ovakvim raspletom ne mora biti previše nezadovoljan niti Rogerov trener Ivan Ljubičić koji se nalazi u svojevrsnom “sukobu interesa”. Federerov je trener, ali i Bornin menadžer. Neovisno o tome, za Švicarca je možda i bolje da danas neće izaći na megdan raspoloženom Đokoviću...

Đoković preskače Federera

Jer Novak opet igra furiozno. Do finala je stigao za samo sat vremena, koliko mu je trebalo da dođe do pobjede nad Alexanderom Zverevom sa 6:2, 6:1. Tako je uzvratio mladom Nijemcu za poraz u njihovu jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju, u finalu Rima 2017. godine. Srbin je plasmanom u finale Šangaja osigurao uspon s trećeg na drugo mjesto na sljedećoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedjeljak.

A na njoj će Borna, bez obzira na ishod finala, doći na 13. mjesto, što će mu biti i plasman karijere. Boljim plasmanom na ATP listi od Hrvata mogu se pohvaliti samo Goran Ivanišević, Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Mario Ančić i Nikola Pilić.

Đoković je jedan od dvojice igrača protiv kojih Borna još nije zabilježio pobjedu, ima 0-2 s njim (drugi je Čilić koji je pobijedio Ćorića u svih sedam međusobnih dvoboja). I zato će današnji finale protiv preporođenog Novaka, koji je nanizao već 17 uzastopnih pobjeda, za Bornu biti poseban izazov.

Pogledajte video: Najbolji trenutci četvrtfinala u Šangaju

Komentara 16

HL
Hladan
07:07 14.10.2018.

Bravo! Protiv Novaka izgubiti nije sramota, no vec i finale preko Federera je mega uspjeh!

5A
5_ak
09:10 14.10.2018.

Federer je sve samo ne arogantam,naprotiv igrac velikog postovanja za protivnike i uz Novaka ce biti zabiljezen kao 1 od 2 vajveca igraca u povjesti tenisa kao sports

RI
Ricky
07:55 14.10.2018.

Nisam srbin i nisam hrvat, ali pozdravljam malog bornu koji je srusio arrogantnog svicarca. Finale je za njega ogroman uspjeh i sada sta bog da.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije