Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP turnir

Ćorić prošao u četvrtfinale u Dubaiju gdje ga čeka Gruzijac Basilašvili

Borna Ćorić
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
27.02.2019.
u 20:42

Do prve pobjede u četvrtom međusobnom susretu protiv 33-godišnjeg Čeha 22-godišnji Zagrepčanin stigao je preokretom nakon što je vrlo slabo ušao u dvoboj i izgubio prvih pet gemova

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Dubaiju, on je u susretu 2. kola svladao češkog veterana Tomaša Berdycha s 1-6, 6-1, 7-6 (4) nakon dva sata i 13 minuta igre.

Do prve pobjede u četvrtom međusobnom susretu protiv 33-godišnjeg Čeha 22-godišnji Zagrepčanin stigao je preokretom nakon što je vrlo slabo ušao u dvoboj i izgubio prvih pet gemova.

>> Pogledajte razgovor s Bornom Ćorićem na Večernji TV-u

Na samom početku susreta Ćorić je radio previše neprisiljenih pogrešaka, upravo je na takav način izgubio oba svoja prva servis gema. No, naznake bolje Ćorićeve igre stigle su u petoj igri susreta kada je osigurao prvu "break-loptu" koju je Berdych spasio asom.

U drugom setu uloge su se zamijenile u odnosu na prvi, Ćorić je smanjio svoj broj pogrešaka dok su se one počele gomilati u igri Berdycha pa je i rezultat bio potpuno suprotan. Ćorić je prvi "break" ostvario za prednost od 2-0, da bi kod svog vodstva od 3-1 spasio 0-40 i još jednu priliku Berdycha za povratak u rezultatsku ravnotežu, da bi zatim još jednom oduzeo servis suparniku i osigurao treći set.

Do rezultata 4-4 u odlučujućem setu oba su igrača sigurno držala svoj servis, a onda je Ćorić uspio osigurati tri vezane "break-lopte".

Berdych je u prvom poenu napravio dvostruku servis pogrešku, u drugom je Ćorić uspio vratiti dva Čehova smeša prije no što je uspio poentirati, a onda je Berdych i promašio volej. Iako se na svaku od te tri "break-lopte" igralo na drugi Berdychov servis, Ćorić nije uspio osvojiti niti jedan od tih poena pa je pobjedu morao tražiti kroz "tie-break".

Borna Ćorić
1/5

Od samoga početka odlučujuće igre Ćorić je bio u prednosti jer je Berdych u prvom poenu napravio još jednu dvostruku servis pogrešku. No, dva je puta Ćorić ispuštao "mini-break" prednosti, no kada je kod rezultata 4-4 po treći put stigao do "mini-breaka" prednosti, uspio je osvojiti dva vezana poena na svoj servis i izboriti plasman u četvrtfinale.

Ćorić je tkao u oba svoja prva meča u Dubaiju prošao dalje kroz "tie-break" trećeg seta, a sljedeći suparnik bit će mu Gruzijac Nikoloz Basilašvili koji je ranije u srijedu sa 6-7 (2), 6-4, 6-3 izbacio Španjolca Roberta Bautistu.

Komentara 1

80
8.000 eura, 8.000 eura!
10:25 28.02.2019.

Bravooooooooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije