Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donio prvi bod

Ćorić potezom digao Višnjik na noge: To sam uspio tek drugi put u životu

Borna Ćorić Davis kup
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
Autori: Hina, Vecernji list
14.09.2018.
u 14:33

– Teren sigurno nije bio sjajan, pogotovo kod osnovne linije, gdje lopta čudno odskače – rekao je Ćorić

Hrvatska je povela 1:0 u Davis kupu protiv SAD-a zahvaljujući Borni Ćoriću koji je s rezultatom 3:0 u setovima dobio Stevea Johnsona.

>> Pogledajte i kako su navijači dočekali Ćorića nakon meča

– Igrao sam jako dobro, tako da nisam ni u jednom trenutku paničario. Znao sam da moram zadržati svoj nivo igre. Johnson nije imao neke prave prilike, čini mi se da je imao jednu, dvije break prilike – istaknuo je za HRT Borna pa dodao:

– Teren sigurno nije bio sjajan, pogotovo kod osnovne linije, gdje lopta čudno odskače. Primijetio sam nekoliko puta i da je Johnsonu krivo odskočila, ali kako je nama, tako je i njima.

Borna Ćorić Davis kup
1/8

Borna je publiku na noge digao sjajnim potezom u trećem setu kada je prebacio Amerikanca.

– To sam dosad uspio samo jednom u životu. Evo, ovo mi je drugi put – rekao je kroza smijeh Borna pa zaključio kako mu 26 stupnjeva Celzijevih u Zadru nije predstavljalo problem.

–  Na US Openu igrao sam na 45 stupnjeva, tako da je ovdje super. Zapravo, čak mi je malo i hladno, trebala bi mi vesta – zaključio je kroza smijeh za HRT Ćorić.

Nešto kasnije na konferenciji za medije Ćorić je istaknuo:

- Falit će mi ovo. Igrao sam u petak ujutro, a bilo je 5000 ljudi, što me iznenadilo. No, ovo će pomoći nama igračima. Dat će nam više vremena za odmor i za trening, više vremena da se posvetimo sebi. Kad bih igrao u važnim dvobojima, pogotovo ako sam morao igrati dva meča, onda bih sljedeći tjedan bio nesposoban za igru, bio bih jako umoran. Ove godine ću tako vjerojatno izgubiti osam tjedana. No, ovo je stvarno nešto posebno u tenisu, što se ne događa često i sigurno će mi faliti. Za nekoliko godina ćemo znati je li bila dobra odluka ili ne - izjavio je Ćorić nakon pobjede koja bi mu mogla biti i jedna od posljednjih u ovom formatu Davis Cupa koji od sljedeće godine odlazi u povijest.

Borna se nada kako njegove usluge više neće biti potrebne u Zadru.

- Nadamo se da će Čila dobiti i dečki sutra parove. Ja ću u tom meču uživati. Nadam se da neću trebati, ali ako treba - tu sam.

Protiv Johnsona je odigrao jedan od najzrelijih mečeva u Davis Cupu.

>> Pogledajte i što je rekao Ćorić novinarima nakon meča

- Igrao sam jako dobar meč. Imao sam samo jedan pad, kad sam izgubio četiri poena zaredom na servisu. Dobro sam servirao, ponekad dobro reternirao, ponekad ne, ali sam spojio četiri reterna kad je trebalo za 'break' u prvom setu. Igrao sam solidan meč, servirao jako pametno. Išao sam na veći postotak, kad je bilo bitnije, jer sam vidio da ima problema s reternom pogotovo na bekendu. No, od 3-3 do 6-6 u drugom setu sam osjećao da sam malo izgubio level, a on se digao. To su jedini momenti u meču gdje sam osjećao da smo egal. Nisam paničario. Odjednom se zakompliciralo, ali sam ostao miran.

Zadrani su odgovorili na poziv pa su tribine montažnog stadiona na Višnjiku bile odlično popunjene već od prvog poena u meču.

- Ne znam koliko je ljudi bilo, ali sam se stvarno jako ugodno iznenadio. Publika je bila fenomenalna. Nisam očekivao da će ih biti toliko. Bili su živa publika, osjetili su moment kad mi trebaju pomoći. Svaka im čast.

>> Pogledajte i što je još Ćorić rekao na konferenciji za medije

Steve Johnson je istaknuo sljedeće.

- Ćorić je fenomenalan igrač i vrlo se dobro osjeća na zemljanoj podlozi. Teško je vući paralele s dvobojem koji je odigran prije godinu dana. Obojica smo napredovali. Mislim da je danas igrao dobro - rekao je Johnson te istaknuo važnost 'tie-breaka' drugog seta u kojem je vodio 4:3 i imao dva servisa.

- Kad bih mogao ponovno odigrati 'tie-break' drugog seta, volio bih da mogu ponovno odigrati dva forhenda. Na 4-3 sam pogodio vrh mreže, na 4-4 sam promašio za nekoliko centimetara. Osim toga, dao sam sve što sam mogao, ali nije bilo dovoljno.

>> Pogledajte Johnsonovu konferenciju za medije

Steve Johnson je tek kao 28-godišnjak osjetio kako je igrati 'živi meč' u Davis Cupu i tvrdi da je uživao u atmosferi na montažnom stadionu na Višnjiku.

- Atmosfera je bila odlična. Zato igramo Davis Cup. Mislim da je publika s obje strane bila fenomenalna. To je ljepota ovog formata, jer dobiješ podršku kakvu nemaš na većini turnira tijekom godine. Američki navijači su me dizali, uživao sam na terenu. Šteta što nije drugačije završilo - izjavio je Johnson na konferenciji za medije nakon meča u kojem je prvi put nastupio kao najbolje rangirani igrač američke reprezentacije zbog toga što John Isner i Jack Sock nisu mogli doći u Zadar.

- Nije bilo pritiska. Došli smo ovdje po pobjedu. John prolazi kroz važne životne trenutke i jako smo sretni zbog njega, a Jack je ozlijeđen. Tako nam je cijele sezone bilo, drugi moraju uskočiti. Imamo dobru momčad, a vikend je dugačak. Vidjet ćemo što će se dogoditi u preostalim mečevima, ali spreman sam ponovno zaigrati u nedjelju.

>> Pogledajte i što je još nakon meča rekao Johnson

Komentara 4

Avatar Abcda
Abcda
15:19 14.09.2018.

Bravo Hercegovinoooooo !!!!

Avatar Abcda
Abcda
15:21 14.09.2018.

Nije vam jasno da ce zapadna Hercegovina eliminirati ... USA ?? Haha. Pa vi nastavite da ih podcjenjujete.

Avatar Jalnuški
Jalnuški
18:27 14.09.2018.

Čestitke Zapadnoj Hercegovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije