Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Ćorić: Nije mi laknulo, i Hačanov je težak suparnik

Hrvatska teniska reprezentacija
Foto: HTS
1/2
18.11.2019.
u 07:34

U ponedjeljak s početkom u 16 sati suparnik će biti reprezentacija Rusije, koja je jedina prijavila samo četiri igrača (bilo je moguće petoricu), a onda je otkazom četvrtog igrača svijeta Daniila Medvedjeva (razlog je umor) knjiga pala na samo tri slova.

Hrvatska teniska reprezentacija održala je konferenciju za medije u Madridu, dan prije nego što će krenuti u obranu naslova u Davisovom kupu.

U ponedjeljak s početkom u 16 sati suparnik će biti reprezentacija Rusije, koja je jedina prijavila samo četiri igrača (bilo je moguće petoricu), a onda je otkazom četvrtog igrača svijeta Daniila Medvedjeva (razlog je umor) knjiga pala na samo tri slova.

Tako će suparnik Borni Ćoriću biti Karen Hačanov, a Borna Gojo će u debitantskom nastupu igrati protiv Andreja Rubljova.

- Sigurno da je otkaz malo promijenio ukupnu sliku, jer sam od Medvedjeva posljednji put izgubio lagano - kaže Borna Ćorić.

- Neću reći da mi je laknulo, jer je i Hačanov jako težak protivnik, iako bi mi moglo biti lakše. Opet, ne volim njegov stil i način kako igra. Moram pogledati njegove mečeve, s obzirom da nisam igrao protiv njega tijekom posljednje dvije godine. To će mi večeras biti domaća zadaća, pa ćemo vidjeti kako će biti u ponedjeljak.

Rekli ste da se posljednjih tjedana igrajući na turnirima niste napobjeđivali. Može li u Madridu doći do povratka pobjedničkim navikama?

- Zašto ne? Posljednjih šest-sedam tjedana nisam igrao najbolji tenis. Na nekim turnirima i nije bilo loše, ali je izostao rezultat. Motiviran sam da odigram najbolji tenis i pomognem timu da pobijedimo - kaže Ćorić.

Borna Gojo će debitirati u mečevima za reprezentaciju, što će sigurno biti posebno iskustvo. A tko će nastupiti u meču parova izbornik Franko Škugor nije želio otkriti, a kandidati su Ivan Dodig, Mate Pavić i Nikola Mektić.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

Komentara 1

Avatar Django
Django
08:55 18.11.2019.

Borna Gojo? Počela je rasprodaja ugleda još jednog športskog ponosa. Nakon odbojke, košarke, rukometa, na redu je i Davis cup reprezentacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije