Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška za čišćenje HNS-a

Čop: Još 1998. upozorio sam na anomalije u nogometu

'23.12.2007.....zagreb...spo...htv,izbor najboljeg sportasa godine sportskih novosti.matesa,markovic.foto:marko prpic'
'Marko Prpi\\u0107'
11.12.2011.
u 19:32

Hrvatski olimpijski odbor prati što se događa u nogometu, prati aktualnu aferu s uhićenjem dvaju čelnika HNS-a koji su uzeli novac da bi dogovorili "pošteno" suđenje.

No, HOO se zasad neće izravno upletati u HNS.

– Nacionalni su savezi pravne osobe i sami moraju riješiti probleme. No, ovakve anomalije, dokaže li se krivnja, za svaku su osudu i o tome ćemo predsjednik Mateša i ja razgovarati iako nismo arbitri ili sudbeno tijelo – kazao je glavni tajnik HOO-a Josip Čop, nekoć glavni tajnik Hrvatskoga nogometnog saveza.

Znalo se kakvi su suci

Hoće li HOO od HNS-a tražiti da se ozbiljnije pozabavi svojom organizacijom?

– Mislim da oni i sami znaju da to trebaju učiniti, poraditi na tome, a uloga HOO-a nije da utječe na rad saveza – kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Očekujete li ostavku predsjednika HNS-a?

– Ništa ne očekujem niti je na meni da o tome raspravljam. Očekujem da se utvrdi istina i da svi krivci snose konzekvence – kaže Mateša.

Josip Čop prisjetio se da je još s pokojnim Anđelkom Herjavcem razgovarao o anomalijama u nogometu. Nije li se tada moglo napraviti nešto takvo kao što je sada napravio Hrvoje Maleš?

– Kada sam kao glavni tajnik HNS-a 1998. dobio otkaz, članovima Skupštine saveza poslao sam materijale u kojima sam govorio o stanju u savezu i sudačkoj organizaciji. Na žalost, nikome nije bilo stalo da se to očisti. No, sad kad je krenulo, ne smije se stati, treba to očistiti do zadnje pore, izbaciti sve koji su, kako god se zvali, sudjelovali u prljavim radnjama.

Mislite li da bi profesionalizacija sudaca bila dobra?

Ne znam za ostale sportove

– Nije normalno da amateri koji sude preko vikenda određuju sudbinu profesionalnih nogometaša. No, koliko su suci i delegati kod nas važni, govori i podatak da im klubovi, koji grcaju u dugovima, redovito plaćaju takse, a svojim igračima nemaju za plaće. Jer, da ne plate suce, odmah bi bili suspendirani, a mogu igrati kad igračima duguju plaće.

Mislite li da i u drugim sportovima ima takvih crnih stvari kakve su sad otkrivene u nogometu?

– Ne znam za ostale sportove, nadam se da toga nema, a ako ima, onda i to treba očistiti – kazao je Čop.

Dao sve materijale članovima Skupštine, ali nitko nije želio ništa u HNS-u promijeniti. Sad kad je počelo čišćenje, mora se očistiti od kraja – kaže glavni tajnik HOO-a

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
20:51 11.12.2011.

Svi su upozorovali ali jedino Maleš je imao muda razotkrit mafiju iz Rusanove.

OB
-obrisani-
21:31 11.12.2011.

Odjednom su svi sve znali ,za prljava poslovanja u HN, a zasto niko od njih nije ranije prijavio nadlezni institucija ,pravnim ,Uskoku il onda nije postojao uskok 90-tih godina... Sad iskacu iz zabokrecine.... Ma ne vjerujem nikom , prave se vazni,jedan jer su ga izbacili iz HNS-a a drugi jer bi u HNS rado zasjeo....

CR
crocro
20:36 11.12.2011.

Ovo nije prva afera iz djelokruga HNS-a. Marković je nakon svake afrere bio još bahatiji i s više prkosa i ega. Za puno manju aferu u negom drugom nogometnom savezu već se ne bi znalo kada je bilo vrijeme njegova vladanja. I umjesto da se barem nakon afere iz djelokruga njegovo saveza, barem na trenutak ponizi i razmisli o ostavci, on nakon ove posljednje afrere nikad nije bahatije i sigurnije istupio i jednostavno sve otkači od sebe a pojaviše ponižava novinare koji ništa ne smiju niti pitati. To je neviđeno i nečuveno jer je doista istina da nema toga državnika, Vlade niti ikoga živoga tko je njemu nadležan i tko bi ga mogao urazumiti. Zato zaslužuje najviša državna odlikovanja jer pokazuje da nije kriv i to bahato u brk kaže svima. A nitko mu ništa ne može. To je svjetski inikat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije