Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s ozljedama

Conte odlučio, ipak s trojicom u zadnjoj liniji

Italy's Giorgio Chiellini (L) celebrates after scoring his second goal against Azerbaijan during their Euro 2016 qualification soccer match in Palermo October 10, 2014. REUTERS/Tony Gentile (ITALY - Tags: SPORT SOCCER)
Foto: Reuters/PIXSELL
15.11.2014.
u 11:15

Prema posljednjim informacijama na San Siru bi u nedjelju u 20.45 sati mogli istrčati: Buffon - Darmian, Ranocchia, Chiellini - De Sciglio, Candreva, De Rossi, Marchisio, Pasqual - Zaza, Immobile

Antonio Conte već danima slaže sastav s kojim će napasti Hrvatsku u nedjelju na San Siru u Milanu. I taman kad nešto složi, onda mu još netko otpadne zbog ozljede. Posljednji koji je otpao je Ogbonna.

Boban ne voli 3-5-2

Pokušavao je talijanski izbornik na treninzima promijeniti i formaciju u 4-3-3, ali dobro upućeni tvrde da će ostati kod svojih omiljenih 3-5-2. Kako i ne bi kad je s takvom formacijom na klupi Juventusa pokorio Italiju.

Prema posljednjim informacijama na San Siru bi u nedjelju u 20.45 sati mogli istrčati: Buffon - Darmian, Ranocchia, Chiellini - De Sciglio, Candreva, De Rossi, Marchisio, Pasqual - Zaza, Immobile.

No vidjet ćemo koliko je to točno jer Conte se zaključao iza debelih ograda kampa za pripreme. Dakle, odustao je od ideje da De Rossija vrati u zadnju liniju, ionako je ozljedama baš srednji red najviše pokošen, pogotovu izostankom Pirla. No tu je Chiellini pa će Mario Mandžukić imati opet sudar sa svojim 'omiljenim' stoperom s kojim se puno puta sretao i uvijek je bilo čarki.

Jučerašnja Gazzetta dello Sport kao udarnu temu ima intervju s našim Zvonimirom Bobanom koji je govorio o mnogo čemu, prijašnjim susretima s Italijom, talijanskom nogometu, susretu koji slijedi...

– Ne volim 3-5-2 sustav, a ni romb u sredini jer se ostavlja mnogo prostora pa se obrana povlači previše prema svojim vratima – kazao je Boban i dodao:

– Naše su utakmice uvijek bile izjednačene i napete, takva će biti i ova.

Uputio je na problem koji ima talijanski nogomet:

– Previše se toga posvećivalo taktici na štetu razvoja talenta i umjetnosti, a kad je tako onda je teško stvoriti novog Tottija ili Del Piera. Italija mora proizvoditi igrače, a ne rezultat – zaključio je Boban.

Mlađi Rapaić u Inter

Na sličan problem upozoravao je i sam Conte kad je govorio kako njegovi igrači dobrim dijelom ne igraju u udarnim momčadima svojih klubova.

No zato talijanske momčadi kupuju strance pa je tako prema posljednjim informacijama Boris Rapaić, sin našeg bivšeg reprezentativca Mikija, novi igrač Intera. Taj 17-godišnji napadač dosad je bio igrač Hajduka.

>> Kovač: Neće nas impresionirati atmosfera na San Siru

Komentara 1

MN
Marsij@n@c
01:11 16.11.2014.

Nadam se da ce Talijani previse paziti Mandju i da ce to otvoriti dodatni prostor za Kramarica. Dominacija naseg veznog reda ne bi smjela biti problematicna. Brine me Pranjic,on je velika rupa u obrani.Na tom mjestu bi trebalo postaviti Vrsaljka ili cak Jedvaja.I Corluka je tu zadacu odradjivao fenomenalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije