Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina E

Pelle zapečatio sudbinu Belgije, Italija pobijedila s 2:0

Belgija - Italija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
13.06.2016.
u 22:42

Jedna od najstarijih momčadi na ovom turniru taktički je odigrala sjajno i došla do zaslužene pobjede, dok je Belgija razočarala

U derbiju prvog kola Europskog prvenstva Italija je u Lyonu pobijedila Belgiju s 2:0. Nije to bila utakmica koja je oduševila navijače diljem svijeta, ali ponajviše zbog toga što je Belgija razočarala i nije opravdala ulogu favorita koju su joj mnogi nametali. Štoviše, iskusni Talijani očitali su im nogometnu lekciju i došli do sva tri boda pogocima Giaccherinija i Pellea.

Zanimljivo, Conte je na teren na početku poslao iznimno iskusnu momčad – momčad koja je bila najstarija u povijesti europskog prvenstva. Talijani su imali prosjek od gotovo 32 godine, a s druge strane stajala im je momčad u kojoj su baš svi igrači iz početne postave debitirali na EP-u.

Belgija je bila favorit, barem na papiru, tako se i postavila na početku i napala, ali to je djelovalo prilično mlako pa su im čvrsti Talijani bez problema zatvorili sve prilaze vratima. Italija se prvih pola sata jako dobro branila i čekala pravu priliku, a onda je Bonucci pokrenuo kontru, a Giaccherini iskoristio pogrešku Alderweirelda i akciju okrunio pogotkom. U sljedeće tri minute Talijani su mogli dotući grogiranu Belgiju, inače drugu reprezentaciju svijeta, ali Candreva i Pelle nisu zabili iz dobrih situacija.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

U nastavku susreta Talijani su odigrali sjajno, povukli su se i čekali prilike iz kontre te su i tako djelovali bolje od Belgije. Da Courtois nije bio raspoložen, mogli su i ranije riješiti susret, ali ovako su to učinili u sudačkoj nadoknadi kada je Pelle zakucao loptu u mrežu nakon ubačaja Candreve.

Jedna od najstarijih momčadi na ovom turniru taktički je odigrala sjajno i došla do zaslužene pobjede, dok je Belgija razočarala. Možda je i jedinu pravu priliku imala je u 53. minuti, ali Lukaku je pucao iznad gola.

U ovoj skupini danas su Švedska i Irska odigrale 1:1, a u drugom kolu sastaju se Italija i Švedska te Belgija i Irska.

>>Irci razočarani: Ibrahimović spasio Švedsku koja je ostala bez udarca u okvir

Komentara 4

JO
josip
21:49 13.06.2016.

to su nase musterije za osminu finala

Avatar kenj@c
kenj@c
22:33 13.06.2016.

Lukaku ostario.sad ima17godina

Avatar Idler 3
Idler 3
22:54 13.06.2016.

Taljanima naklon do poda. Španjolci su isto djelovali danas impresivno no Česi nisu ni blizu tak dobri kak Belgijci. Osim kaj su već "prošli" skupinu mogli bi daleko !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije