Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Giro d'Italia

Contadoru pustili španjolsku himnu iz doba Frankove diktature

contador
Reuters
30.05.2011.
u 23:12

Pobjedniku biciklističke utrke Giro d'Italia Španjolcu Albertu Contadoru, puštena je tijekom svečanosti pogrešna himna. Naime, umjesto Marcha Granadera, organizatori su pustili himnu iz doba Frankove diktature

Španjolcu je to drugi put da mu u posljednje dvije godine sviraju pogrešnu himnu. Contador i njegovi sunarodnjaci ostali su šokirani kada je za vrijeme svečanosti umjesto pjesme Marcha Granadera, puštena španjolska himna iz doba diktatora generala Franka.

Direktor utrke Angelo Zomegnan odmah je uputio ispriku španjolskom veleposlaniku u Italiji Emiliu Fernandezu. Contadoru su 2009. godine nakon trijumfa na Tour de Franceu organizatori umjesto španjolske pustili dansku himnu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
03:01 31.05.2011.

A sto ,,,,ona iz vremena Franka nije Spanjolska himna???......... hmmmmm da nije mozda Pigmejska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije