Naslovnica Sport Ostali sportovi

Čolak se sprema za neviđeni podvig: Ronit će na dah 25 minuta!

- 25 minuta bez daha je nešto što će postaviti granice do te mjere koje nikada nitko nakon toga neće uspjeti oboriti” rekao je Ivan Drviš, Goranov trener i mentor.
24. listopada 2014. u 13:05 0 komentara 202 prikaza
ronjenje, goran čolak (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Dana 23. listopada 2014 u prostorijama Ureda za upravljanje u hitnim situacijama održana je novinska konferencija na kojoj je hrvatski reprezentativac Goran Čolak, višestruki prvak i svjetski rekorder u ronjenju na dah, iznenadio prisutne s neočekivanom vijesti. Osim o preronjenih 288 metara u jednom dahu, što mu je donijelo zlato i apsolutni novi svjetski rekord na Europskom CMAS prvenstvu, pričalo se i o najavi novog spektakla svjetskih razmjera. 

Goran će u nadolazećoj 2015. godini napraviti podvig o kakvome je svijet mogao samo sanjati. 

- 25 minuta bez daha je nešto što će postaviti granice do te mjere koje nikada nitko nakon toga neće uspjeti oboriti” rekao je Ivan Drviš, Goranov trener i mentor. 

- Taj rekord će, naravno ako uspijem, mogu sa sigurnošću tvrditi vječno krasiti hrvatsku povijest ronjenja na dah, nadovezao se Goran. 

Podsjetimo samo da je Goran ove godine na Viru oborio rekord u ronjenju na dah od 23.01 minute i time ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, čime je već tada pokazao snagu svoje atletske sposobnosti i opravdao status najboljeg ronioca na svijetu. Na pitanje gdje će ovoga puta obaranje zauzeti mjesto Goran je odgovorio da se još ne zna. 

- Bit će mi iznimna čast što će uz tu brojku stajati, kako moje, tako i ime naše zemlje zauvijek, nadodao je Goran čime je dao naslutiti da ovoga puta obaranje rekorda možda bude čak i izvan granica lijepe naše. 

- Sretni smo što imamo ronioca Goranovih sposobnosti koji nas promovira u cijelom svijetu kao najbolje i trebamo to cijeniti, kazao je Drviš i još dodao:

- Rijetki su bili oni koji su njegov potencijal prepoznali u samom početku i pomogli mu u daljnjem napretku i razvitku. 

Osvrnuo se pritom na gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića. 

- Uistinu bih volio da je ovdje, kao i svaki put do sada, da mi čestita i stisne ruku. Stoga ovim putem zahvaljujem gradonačelniku i gradu Zagrebu za sve što su učinili za razvitak mene kao i za razvitak ovog sporta, bile su riječi kojima je Goran završio konferenciju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.