Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Submania Apnea kup

Čolak preronio 233 metra i ostao bez rekorda

'sub'
Foto: 'Photoshop'
1/2
17.11.2009.
u 14:15

Lidija Lijić iz Geronima postigla je hrvatski rekord u disciplini dinamika s perajama.

U organizaciji Ronilačkog kluba Submania održan je peti Submania Apnea kup, natjecanje u ronjenju na dah. Ovogodišnji Submania kup bit će zapamćen i po pokušaju obaranja svjetskog rekorda u disciplini dinamika s perajama, za koji se pripremao Goran Čolak.

Nažalost, unatoč izvrsnoj izvedbi s preronjena 233 metra, u tome nije uspio. Ostaje ipak utjeha u pobjedi u disciplini te u postignutom hrvatskom rekordu. Treba izdvojiti odličan nastup Lidije Lijić koja je pobijedila i postavila novi rekord u istoj disciplini rezultatom od 181 metra. Prvo mjesto u disciplini dinamika bez peraja kod žena osvojila je Dajana Zoretić, a među muškarcima Samo Jeranko iz Slovenije.

U statici u muškoj konkurenciji pobijedio je Poljak Michael Mrozowski. Najbolji Hrvat u disciplini statika bio je Nikola Štorga s rezultatom šest minuta i 12 sekundi i trećim mjestom.

U ženskoj konkurenciji najbolja u statici bila je Mihaela Romić sa šest minuta i jednom sekundom.

U ekipnom poretku prvi je RK Geronimo (Hrvatska) ispred DPR Tuljnji (Slovenia) i STD Svet ronjenja iz Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije