Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA BRISBANE

Clijsters preko Henin do naslova

Kim Clijsters
Reuters
09.01.2010.
u 13:01

Finale WTA turnira u Brisbaneu ponudilo je velik i dramatičan okršaj belgijskih tenisačica Kim Clijsters i Justine Henin. Slavila je na kraju Clijsters 6-3, 4-6, 7-6(5) nakon dva sata i 23 minute igre.

Bio je ovo čak 23 međusobni dvoboj ove dvije sjajne igračice, dvije povratnice u svijet tenisa, s tim da je Clijsters upisala 11. pobjedu i osvojila ukupno 36. turnir u karijeri.

Clijsters se vratila svjetskom tenisu sredinom prošle godine nakon skoro dvogodišnje pauze, a ubrzo potom došla je do naslova na US Openu s pozivnicom organizatora. Henin je u Brisbaneu igrala prvi turnir nakon 20 mjeseci pauze, a na njemu je pokazala kako i dalje spada u najuži vrh svjetskog tenisa, te da će do kraja godini igrati važnu ulogu na WTA Touru.

U meču velikih preokreta Clijsters je imala prednost od dobivenog seta (6-3) i vodstva 4-1 u drugom setu, da bi potom Henin sve uspjela preokrenuti i došla do dvije meč lopte u desetom gemu odlučujućeg trećeg seta.

Međutim, nije ih uspjela realizirati, Clijsters se uspješno vratila, a meč se odlučivao u tie breaku. Ondje je Clijsters imala prednost 6-3, uspjela se Henin izvući i poravnati na 6-6, ali potom je dvostrukom pogreškom dala suparnici novu, četvrtu meč loptu, koju ova nije propustila.

Clijsters: Visoko smo postavile ljestvicu   
Obje finalistkinje WTA teniskog turnira u Brisbaneu bile su zadovoljne nakon završnog meča iako je pobjednica mogla biti samo jedna...

Sjajan i dramatičan meč, njihov 23. međusobni ukupno, odigrale su Balgijanke Kim Clijsters i Justine Henin, a slavila je Clijsters sa 6-3, 4-6, 7-6 (6).

Vodila je Clijsters 6-3 i 4-1 u drugom setu, osam uzastopnih gemova nanizala je Henin, povratnica u svijet tenisa nakon 20 mjeseci umirovljenja, a potom se opet ukazala Clijsters, vratila se u meč i na kraju iskoristila vlastitu četvrtu meč loptu u tie breaku prethodno spasivši dvije meč lopte ljute suparnice u desetom gemu kod zaostatka 4-5.

- Uh, kakav meč. Mislim da smo si visoko postavile letvicu uoči nastavka godine. Bio je ovo sjajan turnir za početak godine. Ne mogu biti zadovoljnija sama sobom – rekla je Clijsters nakon osvajanja 36. naslova u karijeri u Areni koja nosi ime Pata Raftera.

Clijsters je na turniru bila postavljena za prvu nositeljicu, a pobjedom je prekinula gubitnički niz protiv Henin na brojci tri i došla do 11. pobjede protiv velike suparnice.

- Zaboravila sam držati govore. Za mene je bilo sjajno vratiti se. Želim čestitati Kim na sjajnoj borbi i mogu reći da sam uživala na terenu. Nisam mogla očekivati više. Ovo je za mene bio san – kazala je Henin, koja je u Brisbaneu nastupila s pozivnicom organizatora, a s pozivnicom će nastupiti i sljedećeg tjedna u Sydneyju prije prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena koji starta 18. siječnja.

WTA Brisbane, finale:

Clijsters (1) – Henin 6-3, 4-6, 7-6(6)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije