Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELGIJSKO FINALE

Clijsters i Henin u finalu Brisbanea

Kim Clijsters
AFP
08.01.2010.
u 08:55

Na WTA turniru dogodilo se točno ono što su očekivali organizatori turnira. U finalu će, naime, igrati dvije belgijske tenisačice, Kim Clijsters i Justine Henin.

U pitanju su dvije povratnice tenisu, s tim da se Clijsters vratila na terene u drugoj polovici 2009. godine (i vrlo brzo nakon toga osvojila je US Open), a Brisbane je za Henin prvi WTA turniru nakon 20-mjesečne stanke.

No, obje tenisačice, koje su nekada bile u samom vrhu svjetskog tenisa, ponovno su pokazale svu svoju kvalitetu i da stanka od profesionalnog igranja nije apsolutno utjecala na njih. I dalje su dominantne u odnosu na ostale tenisačice.

Do finala su obje došle lakim pobjedama. Kim Clijsters, koja je postavljena za prvu nositeljicu, svladala je njemačku tenisačicu Andreu Petković (inače rodom iz Tuzle) sa 6-4, 6-2, dok je gem manje Henin izgubila u ogledu protiv treće nositeljice, Srpkinje Ane Ivanović.

- Uvijek je poseban doživljaj igrati protiv Kim, pogotovo nakon duge stanke - najavila je finale Henin.

Henin je igrala četvrti meč u pet dana, a nakon mučenja protiv Petrove, Karatančeve i Czink, protiv najjače od suparnica odigrala je najbolje.

- Iznenadila sam i sebe. Stvarno sam igrala na visokoj razini - dodala je Henin.

U karijeri su Clijsters i Henin igrale čak 22 puta, a 12:10 ima Justine Henin. Posljednji su meč odigrale 2006. godine u polufinalu Wimbledona, kada je pobijedila Henin 6-4, 7-6.

WTA Brisbane, polufinale:

Clijsters (1) - Petković 6-4, 6-2

Henin - Ivanović (3) 6-3, 6-2

ATP Brisbane, četvrtfinale:

Berdych (4) - Bellucci (8) 7-6(4), 2-6, 7-6(3)

Roddick (1) - Gasquet (kasnije)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije