Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA BRISBANE

Clijsters dala tri gema Molik

Kim Clijsters
Reuters
05.01.2010.
u 09:46

Belgijska tenisačica Kim Clijsters nastavlja s uspješnim nastupima u 2010. godini. U drugom kolu WTA turnira u Brisbaneu pobijedila je domaću tenisačicu Aliciju Molik 6:0, 6:3.

Clijsters se tenisu vratila u drugom dijelu prošle godine, osvojila US Open (drugi svoj Grand Slam u karijeri) i došla je sve do 18. pozicije na WTA ljestvici. Stoga i ima status prve nositeljice na ovom turniru na tvrdoj podlozi.

U prvom je nastupu samo tri gema prepustila Talijanki Gabrin, a jednako je "milostiva" bila i u drugom protiv Molik. Ta je 28-godišnja Australka u 1. kolu Brisbanea pobjedom protiv Makarove ostvarila prvu pobjedu na WTA turnirima od Australian Opena 2008. godine.

Posljednji glavni turnir na kojem je Molik nastupala prije odluke o umirovljenju (u rujnu 2008.) bile su pekinške Olimpijske igre prije 17 mjeseci. Odluku o povratku na teniske terene Australka je objavila u kolovozu 2009. godine, nakon čega je nastupala na challengerima. Sada zauzima 197. mjesto WTA ljestvice.

No, protiv Clijsters nije se iskazala te je prvih osam gemova izgubila. Do kraja je dojam ipak popravila osvajanjem triju gemova.

Iznenađenje je u muškom dijelu turnira poraz šestog nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera, od malo poznatoga australskoga kvalifikanta Matthewa Ebdena.

WTA Brisbane, 2. kolo, tenisačice:

Clijsters (1) - Molik 6:0, 6:3

Tenisači, 1. kolo:

Blake - Querrey (5) 4:6, 6:3, 6:4

Baghdatis - Fish 7:5, 7:5

Ebden - Melzer (6) 7:5, 6:1

Ball - Zverev 7:5, 6:1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije